Kuřecí prsa s rýží v parním hrnci
Ingredience
- kuřecí prsa: 400 g
- stroužky česneku: 2 ks
- rýže: 120 g
- cibule: 1 ks
- hřebíček: 3 ks
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí prsa s rýží v parním hrnci - recept
Rýži nasypeme do nádoby na rýži, propláchneme vlažnou vodou, lehce osolíme, přidáme hřebíčky a na čtvrtky nakrájenou cibuli. Nádobu vložíme do parního hrnce na 40 minut. Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Po 10 minutách, kdy se připravovala rýže, vložíme kuřecí maso do nádoby, poklademe tenkými plátky másla a dáme pod nádobu s rýží. Necháme v parním hrnci dalších 30 minut.
Kuřecí prsa s rýží v parním hrnci můžeme připravovat s kůží, ale i bez ní, kdy bude pokrm ještě zdravější a dietnější.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.