Rychlý koláč z jablek
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- jablka : 8 ks
- krupicový cukr : 120 g
- měkké máslo : 200 g
- máslo – pár plátků na koláč
- voda: 3 PL
- mletá skořice dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rychlý koláč z jablek – recept
Z hladké mouky, vody a másla vypracujte homogenní těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechte odležet v lednici aspoň půl hodiny. Poté jej vyjměte, rozválejte na kulatý plát a ten vtiskněte do koláčové formy s pečícím papírem. Těsto pak posypejte trochou krupicového cukru a vyskládejte na něj tenké plátky loupaného jablka (do kruhu například). Povrch pokryjte několika plátky másla a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 30 minut při teplotě 180 °C.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.