Špagety aglio olio
Ingredience
- špagety: 200 g
- stroužky česneku: 5 ks
- malá chilli paprička: 1 ks
- petrželová nať: 1 PL
- olivový olej: 4 PL
- rajčata: 1 ks
- bílé víno
- strouhaný parmazán
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Špagety aglio olio - recept
Špagety uvaříme dle návodu na obalu al dente. Česnek, chilli papričku a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme kousky česneku a na mírném plameni pozvolna restujeme, přidáme chilli papričku, pokrájené rajče a můžeme zakápnout trochou bílého vína. Osolíme a lehce opepříme. Až se víno odpaří vmícháme nasekanou petrželovou nať. Směs důkladně promícháme se špagetami.
Špagety aglio olio podáváme posypané parmazánem.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.