Tvarohové knedlíky
Ingredience
- tvaroh: 250 g
- krupice: 70 g
- cukr krupice: 70 g
- máslo: 70 g
- vejce: 1 ks
- vanilkový cukr: 1 ks
- kůra z citronu: 1 ks
- sůl
- cukr
- ovoce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tvarohové knedlíky – recept
Tvaroh, krupici, cukr, máslo, vejce, vanilkový cukr a citronovou kůru smícháme dohromady a utvoříme těsto. Dáme do lednice odstát přibližně na 1 hodinu. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které dáme do vařící osolené vody a vaříme asi 5 - 10 minut podle velikosti knedlíků. Po vyjmutí je necháme okapat a podáváme posypané cukrem s čerstvým ovocem.
Tvarohové knedlíky můžeme polít ovocnou omáčkou například z jahod, borůvek nebo meruněk.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.