Vegetariánské kari
Ingredience
- zeleninový vývar: 200 ml
- kokosové mléko: 200 ml
- červená kari pasta: 2 KL
- rajče: 1 ks
- cizrna: 100 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- květák: 200 g
- zázvor: 1 cm
- chilli paprička podle chuti
- rybí omáčka: 1 PL
- limetková šťáva: 2 PL
- olivový olej
- koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vegetariánské kari - recept
Na olivovém oleji zlehka orestujeme kari pastu. Přidáme trochu kokosového mléka, nastrouhaný zázvor, rajče a nasekaný česnek. Necháme asi 1 minutu restovat na mírném ohni. Česnek nesmí zhnědnout, jen se rozvonět. Zalejeme vývarem, kokosovým mlékem, promícháme a přivedeme k varu.
Květák rozkrojíme menší růžičky, přidáme ho do kari a vaříme na skus. Přidáme změklou cizrnu. Necháme prohřát. Na závěr dochutíme kari rybí omáčkou, limetkovou šťávou, případně pokrájenou chilli papričkou.
Vegetariánské kari posypeme nasekaným korinadrem a podáváme s jasmínovou rýží.
Diskuse k receptu: 3 příspěvky.