Citrónový sorbet
Ingredience
- citrony: 2 ks
- cukr krupice: 80 g
- voda: 300 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Citrónový sorbet – recept
Citrony (ideálně v bio kvalitě) důkladně umyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Na mírném ohni rozpustíme cukr ve vodě. Vodu odstavíme a přimícháme do ní šťávu a kůru. Směs necháme půl hodiny vychladnout.
Vychladlou směs přecedíme, nalejeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku. Každou půlhodinu sorbet promícháme, abychom vytvořili krystalky a sorbet nebyl ani tuhý, ani tekutý.
Citrónový sorbet můžeme obměnit přidáním malého množství vodky nebo sektu, který do směsi přidáme zároveň s citronovou šťávou. Podáváme ho ozdobený lístky máty a/nebo hoblinkami citronové kůry.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.