Domácí mrkvový džus
Ingredience
- mrkev: 1 kg
- voda: 1 litr
- citrón: 1 ks
- třtinový cukr: 150 - 200 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Oloupanou mrkev nakrájíme na kousky, dáme do hrnce s vodou, vaříme 30 minut a necháme vychladnout (necedíme). Mrkev i s vodou, cukr a citronovou šťávu rozmixujeme, podle chuti ještě můžeme zředit vodou. Necháme vychladit v ledničce.
Mrkvový džus můžeme doplnit i o šťávu z pomeranče nebo jablka.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky. V hrnci jablka podlijeme vodou a dusíme doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem a následně ještě propasírujeme přes síto. Vmícháme cukr a kyselinu…
Pomeranče omyjeme horkou vodou, polovinu nakrájíme i s kůrou na kostky, druhou polovinu oloupeme a použijeme jen dužinu. Pomeranče zalijeme vodou, aby byly ponořené a povaříme asi 1 hodinu. Rozmixujeme,…
Rajčata nakrojíme na spodní straně do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka asi 10 minut. Rajčata rozmixujeme a pokud nechceme v džusu…
Filety z okouna říčního propláchneme, několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme máslo s olejem, cibuli nakrájenou na menší měsíčky a filety z okouna. Pečeme v troubě předehřáté…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Nejlepší je pozice na boku
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Očištěný chřest zbavený dřevnatých konců nakrájíme na menší kousky. Na troše oleje v hrnci necháme rozpustit máslo…
Všechny suroviny vložíme do mísy a umícháme hladké těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou asi 1 hodinu…
Tvarůžky nakrájíme nadrobno, smícháme s krémovým sýrem, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a pažitku.…
Smícháme olej, prolisovaný česnek, rozmarýnové jehličky, sůl, trochu pepře a sladké papriky. Vepřové maso…
Diskuse k receptu: 2 příspěvky.