Kapustové závitky
Ingredience
- kapusta - hlávka: 1 ks
- uzený tempeh - balení: 1 ks
- uvařená rýže - hrnek: 1 ks
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- petrželka: 1 PL
- citrónová šťáva: 1 KL
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kapustové závitky - recept
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Mezitím kapustu rozebereme na listy, opláchneme a spaříme vroucí vodou a následně zchladíme studenou vodou, aby se kapustové závitky snadno balily. Ještě odkrojíme tvrdou část listu, kvůli které by závitky nedržely požadovaný tvar.
Na troše oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobený tempeh a společně opečeme asi 3 minuty. Smícháme s uvařenou rýží, petrželkou, citrónovou šťávou a prolisovaným česnekem. Podle chuti osolíme a opepříme.
Na kapustový list dáme směs, pravou a levou stranu listu přes směs přeložíme a závitek zamotáme. Kapustové závitky klademe spojem dolů do olejem vymazaného pekáčku. Pečeme na 180 °C asi 35 - 40 minut dozlatova
Kapustové závitky se podávají např. s vařenými bramborami, bramborovou kaší, ale i s pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.