Kmínový chléb z domácí pekárny
Ingredience
- pšeničná chlebová mouka: 250 g
- žitná chlebová mouka: 250 g
- voda: 320 ml
- jablečný ocet: 1 PL
- olivový olej: 2 PL
- drcený kmín: 1 KL
- celý kmín: 1 KL
- sůl: 2 KL
- cukr krupice: 1 KL
- sušené droždí: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kmínový chléb z domácí pekárny - recept
Do domácí pekárny nalijeme vodu, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme obě mouky, kmín, do jednoho rohu sůl, druhého droždí a třetího cukr. Tyto tři ingredience v rozích zahrneme moukou. Zvolíme základní program Basic (nebo Klasik) s tmavou kůrkou. Hotový kmínový chléb vyjmeme z nádoby a necháme vychladnout na mřížce.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.