Krémové chřestové rizoto
Ingredience
- rýže Arborio: 150 g
- zelený chřest - svazek: 1 ks
- malá cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- parmazán: 50 g
- vývar: 500 ml
- bílé víno: 50 ml
- máslo: 50 g
- čerstvý tymián - snítek: 2 ks
- olivový olej: 2 PL
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krémové chřestové rizoto - recept
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Chřest očistíme a pokrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej. Orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme chřest a rýži. Restujeme asi 5 minut. Poté přilejeme bílé víno, necháme ho odpařit a přidáme trochu horkého vývaru. Až se vývar v rýži vstřebá, přilejeme další naběračku vývaru. Takto pokračujeme do změknutí rýže.
Když je rýže téměř měkká přidáme do rizota citronovou šťávu, nasekané lístky tymiánu a strouhaný parmazán. Důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Rizoto necháme 5 minut odstát.
Krémové chřestové rizoto podáváme posypané parmazánem. Skvěle chutná s bílých suchým vínem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.