Krůtí medailonky na kari
Ingredience
- krůtí medailonky: 300 g
- šalotky: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- drůbeží vývar: 100 ml
- smetana ke šlehání: 150 ml
- máslo: 1 PL
- olej: 1 KL
- kari koření: 1 KL
- římský kmín
- špetka mletého chilli
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí medailonky na kari - recept
Krůtí medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme, šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. V pánvi necháme na troše oleje rozpustit máslo a zprudka na něm opečeme maso z obou stran. Maso odložíme na teplé místo a do pánve s výpekem dáme orestovat šalotku. Přidáme římský kmín, česnek, chilli, kari a zalijeme horkým vývarem. Vrátíme krůtí medailonky a dusíme asi 30 minut doměkka.
Krůtí medailonky na kari nakonec zalijeme smetanou a necháme mírně zredukovat, až omáčka zhoustne. Podáváme s dušenou rýží.
Tip: Chceme-li omáčku opravdu hladkou, před přidáním smetany ji rozmixujeme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.