Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pastitsada Hlavní jídla
01. 02. 2022 Přečteno: 1641x

Pastitsada

Ingredience
- +
  • kvalitní hovězí kližka: 375 g
  • rajčata: 200 g
  • suché červené víno : 60 ml
  • červený vinný ocet: 20 ml
  • protlak z rajčat: 1 lžička
  • cibule : 1 ks
  • česnek: 2 stroužky
  • bobkový list
  • cukr
  • nové koření : 4 kuličky
  • hřebíček: 1 ks
  • chilli: 1 špetka
  • mletá skořice: 1 špetka
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej dle potřeby
  • kousek másla
  • mletý muškátový oříšek: 1 špetka
  • drcený kmín: 1 špetka
  • převařená voda dle potřeby
  • strouhaný sýr Gouda k podávání
  • těstoviny dle obliby k podávání

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pastitsada – recept

Začněte tím, že si nakrájíte hovězí kližku na větší kostky. Ty pak osmahněte na prudce rozpáleném olivovém oleji s kouskem másla. Opečené maso vyjměte a výpek ponechte. Dále si oloupejte česnek a cibuli. Obojí nasekejte najemno a restujte v jiné pánvi jen pár minut. Poté přilijte masový výpek z druhé pánvičky a promíchejte. Také přidejte trochu cukru, bobkový list, kuličky nového koření a hřebíček. Po asi třech minutách vsypte koření, tj. chilli, kmín, muškátový oříšek, pepř a skořici. Ingredience krátce opečte a zalijte následně vinným octem a červeným vínem. Také vlijte rajčatový protlak, vsypte nakrájená rajčata, vše dosolte dle chuti, promíchejte a nechte pod poklicí vařit asi 20 až 30 minut. Po uplynutí doby vložte maso, podlijte ještě trochou vody a vařte do měkka asi 60 minut. Hotovou omáčku s masem podávejte s vařenými těstovinami dle preferencí a strouhaným Goudou. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

testoviny-se-spenatem-a-ricottou.jpg Hlavní jídla

Těstoviny se špenátem a ricottou

Těstoviny uvaříme podle návodu. Listy čerstvého špenátu omyjeme a v malém množství mírně osolené vody je krátce spaříme. Po chvíli je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce podusíme s…

fotolia_121120068_xs.jpg Hlavní jídla

Boloňské špagety s mletým masem

Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a mleté maso a smažíme dozlatova. K masu přidáme očištěnou a na malé kousky nakrájenou zeleninu, vše podlijeme vínem a trochou…

zapecene-testoviny-s-mletym-masem.jpg Hlavní jídla

Zapečené těstoviny s mletým masem

Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a tymiánem. Na pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a maso na ní zprudka orestujeme. Přidáme rajčatové…

Tip na recept

Zapečené čekankové puky

Zapečené čekankové puky

V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání zalijeme mlékem a vaříme asi 20 minut při mírné teplotě. Osolíme a opepříme. Čekankové puky očistíme, zbavíme povadlých…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Zeleninová polévka pro děti

Polévky: Zeleninová polévka pro děti

Očištěnou zeleninu nakrájíme na podobně velké kostičky, cibulku nadrobno, květák necháme rozdělený na menší…

Ředkvičkový salát

Saláty: Ředkvičkový salát

Ředkvičky nakrájíme na kolečka, jarní cibulku a kopr nadrobno. Smícháme olej, vinný ocet, cukr a promícháme s…

Profiterol

Dezerty: Profiterol

Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku…