Pastitsada
Ingredience
- kvalitní hovězí kližka: 375 g
- rajčata: 200 g
- suché červené víno : 60 ml
- červený vinný ocet: 20 ml
- protlak z rajčat: 1 lžička
- cibule : 1 ks
- česnek: 2 stroužky
- bobkový list
- cukr
- nové koření : 4 kuličky
- hřebíček: 1 ks
- chilli: 1 špetka
- mletá skořice: 1 špetka
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej dle potřeby
- kousek másla
- mletý muškátový oříšek: 1 špetka
- drcený kmín: 1 špetka
- převařená voda dle potřeby
- strouhaný sýr Gouda k podávání
- těstoviny dle obliby k podávání
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pastitsada – recept
Začněte tím, že si nakrájíte hovězí kližku na větší kostky. Ty pak osmahněte na prudce rozpáleném olivovém oleji s kouskem másla. Opečené maso vyjměte a výpek ponechte. Dále si oloupejte česnek a cibuli. Obojí nasekejte najemno a restujte v jiné pánvi jen pár minut. Poté přilijte masový výpek z druhé pánvičky a promíchejte. Také přidejte trochu cukru, bobkový list, kuličky nového koření a hřebíček. Po asi třech minutách vsypte koření, tj. chilli, kmín, muškátový oříšek, pepř a skořici. Ingredience krátce opečte a zalijte následně vinným octem a červeným vínem. Také vlijte rajčatový protlak, vsypte nakrájená rajčata, vše dosolte dle chuti, promíchejte a nechte pod poklicí vařit asi 20 až 30 minut. Po uplynutí doby vložte maso, podlijte ještě trochou vody a vařte do měkka asi 60 minut. Hotovou omáčku s masem podávejte s vařenými těstovinami dle preferencí a strouhaným Goudou. Dobrou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.