Pečený losos
Ingredience
- čerstvý losos: 400 g
- čerstvý kopr
- sůl
- pepř
- citron
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený losos – recept
Máslo necháme změknout, zapracujeme do něj nadrobno nasekaný kopr a necháme opět ztuhnout.
Lososa očistíme, můžeme odstranit i kůži, ale není to nutné. Položíme na pečicím papírem vyložený plech, jemně osolíme a opepříme, pokapeme citronem a necháme asi dvacet minut odležet v chladu.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 - 15 minut, poté na každou porci položíme tenký plátek koprového másla a dopečeme ještě asi 5 minut.
Pečený losos je sám o sobě vynikající, a proto je dobré nechat chuť vyniknout. Pokud ale máte rádi omáčky k rybám, skvěle se k lososovi hodí například lehká smetanová se špenátem nebo citronová. Jako přílohu je dobré zvolit vařený brambor s máslem, bramborovou kaši nebo grilovanou zeleninu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.