Jogurtová bábovka
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
250 g změklého másla
300 g cukru krupice
6 vajec
400 g bílého jogurtu
250 g hladké mouky
200 g špaldové mouky
kůra z bio citronu
lžíce kypřícího prášku
Jogurtová bábovka - recept
Ve velké míse šleháme změklé máslo s cukrem, dokud směs nenabude. Potom do ní postupně zašleháváme žloutky, kůru z bio citronu a nakonec i jogurt. V jiné míse si smícháme mouku s kypřicím práškem a přidáme špetku soli. Promícháme a postupně opatrně zašleháváme do těsta. Nakonec do těsta přidáme i bílky, které jsme si ve třetí míse vyšlehali do tuha. Těsto už nešleháme elektrickým šlehačem, ale jen opatrně mícháme stěrkou. Nakonec těsto vlijeme do formy na bábovku a pečeme 45 minut na 180 stupňů. Jogurtová bábovka je výborná s citronovou polevou, kterou snadno připravíme z citronové šťávy a moučkového cukru. Jogurtová bábovka je skvělá k snídani i jako odpolední svačina.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.