Salát z červené čočky
Ingredience
- červená čočka: 250 g
- zeleninový vývar: 600 ml
- kari pasta: 1 PL
- cibule: 1 ks
- šunka: 100 g
- limetková šťáva: 1 PL
- olivový olej: 4 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Salát z červené čočky – recept
Zeleninový vývar přivedeme k varu a uvaříme v něm omytou čočku společně s polovinou kari pasty. Čočka je uvařená přibližně po 15 minutách. Smícháme limetkovou šťávu, sůl, pepř, zbytek kari pasty a polovinu oleje. Do zálivky můžeme přidat i pár lžic zeleninového vývaru, ve kterém se vařila čočka. Na oleji necháme zpěnit na proužky nakrájenou cibuli a orestujeme na ní i nakrájenou šunku.
Vše smícháme a salát z červené čočky můžeme podávat za tepla i vychlazený.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.