![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Smažený kapr](/img/clanky/bdfad193ff3b2ccfc3e1ae2b44e438cd/smazeny-kapr.jpg)
Smažený kapr
Ingredience
- filety z kapra: 400 g
- hladká mouka: 3 PL
- vejce: 1 ks
- mléko: 1 PL
- strouhanka: 4 PL
- olej
- citrón
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smažený kapr - recept
Osušené kapří filety osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a strouhance. Podle potřeby můžeme ještě zopakovat obalení ve vajíčku a strouhance. Kapra smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje z obou stran dozlatova a odkládáme na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.
Smažený kapr se jako tradiční vánoční pokrm podává s bramborovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.