Smažený kapr
Ingredience
- filety z kapra: 400 g
- hladká mouka: 3 PL
- vejce: 1 ks
- mléko: 1 PL
- strouhanka: 4 PL
- olej
- citrón
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smažený kapr - recept
Osušené kapří filety osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a strouhance. Podle potřeby můžeme ještě zopakovat obalení ve vajíčku a strouhance. Kapra smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje z obou stran dozlatova a odkládáme na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.
Smažený kapr se jako tradiční vánoční pokrm podává s bramborovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.