![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Zelené fazolky s anglickou slaninou](/img/clanky/f9c414fa70d0ae9dccb67681397db271/zelene-fazolky-s-anglickou-slaninou.jpg)
Zelené fazolky s anglickou slaninou
Ingredience
- zelené fazolky: 200 g
- anglická slanina - plátky: 3 ks
- cibule
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zelené fazolky s anglickou slaninou - recept
Zeleným fazolkám odkrojíme oba konce, slaninu nakrájíme na čtverečky a cibuli na menší kousky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a fazolky v ní povaříme 8 minut. Ihned zchladíme studenou vodou, aby fazolky neztratily zelenou barvu.
Na pánvi necháme orestovat anglickou slaninu. Až pustí tuk, přidáme cibulku, krátce orestujeme a fazolky, které rovněž restujeme asi 5 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.
Zelené fazolky s anglickou slaninou podáváme nejčastěji k vepřovému masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.