Zelené fazolky s anglickou slaninou
Ingredience
- zelené fazolky: 200 g
- anglická slanina - plátky: 3 ks
- cibule
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zelené fazolky s anglickou slaninou - recept
Zeleným fazolkám odkrojíme oba konce, slaninu nakrájíme na čtverečky a cibuli na menší kousky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a fazolky v ní povaříme 8 minut. Ihned zchladíme studenou vodou, aby fazolky neztratily zelenou barvu.
Na pánvi necháme orestovat anglickou slaninu. Až pustí tuk, přidáme cibulku, krátce orestujeme a fazolky, které rovněž restujeme asi 5 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.
Zelené fazolky s anglickou slaninou podáváme nejčastěji k vepřovému masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.