Guláš z kuřecích srdíček
Ingredience
- kuřecí srdce: 300 g
- mrkev: 1 ks
- velká cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- hladká mouka: 1 PL
- gulášová paprika: 1 PL
- drcený kmín: 1 KL
- majoránka: 1 KL
- bobkový list: 2 ks
- sádlo: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Guláš z kuřecích srdíček - recept
Srdíčka odblaníme a očistíme od tuku, cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle orestujeme cibuli do tmava, přidáme srdíčka, orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme horkou vodou nebo kuřecím vývarem pouze tak, aby bylo vše ponořené. Přidáme česnek, bobkový list, kmín, trochu soli a pepře. Vaříme asi 30 minut při nízké teplotě, přidáme mrkev, mouku rozmíchanou ve vodě a ještě asi 15 - 20 minut provaříme.
Guláš z kuřecích srdíček se nakonec dochutí majoránkou, případně solí, pepřem a česnekem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.