Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí po burgundsku Hlavní jídla
01. 11. 2017 Přečteno: 8717x

Hovězí po burgundsku

Ingredience
- +
  • hovězí maso: 350 g
  • slanina: 40 g
  • mrkev: 1 ks 
  • cibule: 1 ks 
  • červené víno: 250 ml 
  • silný hovězí vývar: 150 ml 
  • rajčatový protlak: 1 KL
  • stroužky česneku: 1 ks 
  • tymián
  • bobkový list: 1 ks 
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Hovězí po burgundsku - recept

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na kostky, zbavíme blan a šlach a pořádně osušíme. Rozpálíme pánev, ve které jsme opékali slaninu a vložíme do ní maso. Necháme jej na povrchu zatáhnout, vyndáme ho a uložíme ke slanině. Troubu rozehřejeme na na 230 °C.

Osmažíme mrkev a cibuli do zhnědnutí, přidáme maso a slaninu, osolíme, opepříme a prohřejeme. K masu přilejeme vývar a víno tak, aby přesně zakrývaly pouze jeho povrch. Přimícháme protlak, česnek a koření, směs přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a dáme na 5 minut do trouby, pak snížíme teplotu na 160 °C. Pečeme asi 3 hodiny, až půjde maso jemně krájet vidličkou.

Hovězí po burgundsku můžeme podávat s bramborovým pyré.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 31 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Hlavní jídla

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Carpaccio z červené řepy

Předkrmy a chuťovky: Carpaccio z červené řepy

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1…

Švestkový sorbet

Dezerty: Švestkový sorbet

Nejprve si v hrnci svařte vodu s cukrem. Po cca deseti minutách získáte cukrový sirup, do kterého vložte…

Skotské vejce

Hlavní jídla: Skotské vejce

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, najemno nakrájenou petrželkou a jedním vejcem. Zbylá vajíčka uvaříme ve vodě…

Králičí rillettes [rijet]

Předkrmy a chuťovky: Králičí rillettes [rijet]

Králičí stehna osolíme a opepříme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev, na které slaninu s králíkem…