Jahodový cheesecake
Ingredience
- jahody: 500 g
- máslové sušenky: 250 g
- máslo: 150 g
- měkký tvaroh: 500 g
- zakysaná smetana: 400 g
- krémový sýr (např. lučina): 300 g
- cukr krupice: 250 g
- žloutky: 4 ks
- citron: 1 ks
- želatina
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jahodový cheesecake – recept
Předehřejeme troubu na 180 °C. Rozpustíme máslo, v mixéru rozdrtíme sušenky a smícháme je s máslem. Formu vyložíme pečicím papírem a sušenky s máslem rovnoměrně upěchujeme pomocí dna skleničky. Korpus dáme do lednice vychladit.
Citron omyjeme, osušíme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V míse smícháme sýr, tvaroh, polovinu zakysané smetany, cukr, citronovou šťávu a kůru a žloutky. Vše vyšleháme a nalijeme na vychlazený korpus. Cheesecake pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut, potřeme ho druhou polovinou zakysané smetany a pečeme ještě 5 minut. Upečený cheesecake necháme vychladnout a pak ho ještě vychladíme v lednici.
Jahody omyjeme a osušíme, odstraníme stopky a rozkrojíme na poloviny, které klademe na upečený cheesecake. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a zalijeme s ní jahody. Hotový jahodový cheesecake dáme opět vychladit do lednice.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.