Kuře na kari
Ingredience
- kuřecí prsa: 350 g
- šalotka: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- smetana ke šlehání: 250 ml
- kari: 3 PL
- petrželka: 1 PL
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuře na kari - recept
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme asi 1/3 kari, trochu olivového oleje a necháme v lednici alespoň 1 hodinu. Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět šalotku, přidáme česnek a hned poté maso, které zprudka orestujeme ze všech stran. Přilijeme smetanu, přidáme kari a necháme zredukovat asi na polovinu, až omáčka zhoustne.
Kuře na kari podáváme s rýží, posypané petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.