![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Lilková pomazánka](/img/clanky/941f0bf0822b6f7b0b018919119296f2/fotolia_69484083_xs.jpg)
Lilková pomazánka
Ingredience
- lilek: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- chilli paprička
- olivový olej
- čerstvé bylinky
- sezamové semínko
- citron
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lilková pomazánka – recept
Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 20 minut odležet, aby pustil vodu. Poté propláchneme a osušíme papírovou utěrkou. na rozehřátém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme lilek a chilli a společně opečeme. Přimícháme bylinky, sezamová semínka a ochutíme čerstvě umletým pepřem a trochou soli.
Směs podusíme asi 10 - 15 minut, necháme vychladnout a rozmixujeme. Lilkovou pomazánku podáváme dobře vychlazenou s pečivem.
Lilková pomazánka nemusí být připravena z podušeného lilku – pokud dáváte přednost pečení, můžete celý lilek péct v troubě při 200 °C asi půl hodiny. Pečeme, dokud lilek není měkký, popraskaný a tmavý. Následně jej necháme vychladnout, rozpůlíme a lžící vydlabeme dužinu. Dále postupujeme stejně, jako u původního receptu na lilkovou pomazánku.
Lilková pomazánka se při servírování můžeme dle chuti zakápnout citronem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.