Losos na másle s bylinkami
Ingredience
- losos s kůží: 350 g
- máslo: 1 PL
- čerstvý rozmarýn: 1 KL
- čerstvý tymián: 1 KL
- citrónová šťáva
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Losos na másle s bylinkami - recept
Lososa necháme chvíli odpočinout v pokojové teplotě, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi na troše oleje necháme rozpustit máslo, přidáme nadrobno nakrájený rozmarýn a lístky tymiánu a vložíme lososa kůží dolů. Lehce opečeme z obou stran, přitom několikrát přelijeme máslem s bylinkami z pánve. Lososa přemístíme do pekáčku a necháme ještě dopéct v troubě rozehřáté na 200 °C asi 5 - 8 minut (podle tloušťky filetu).
Losos na másle s bylinkami se podává s kouskem citrónu, vařenými nebo pečenými bramborami, špenátem, můžeme k němu vyzkoušet i karamelizovanou cibuli.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.