Gulášová polévka
Ingredience
- libové přední hovězí maso: 150 g
- hovězí vývar: 750 ml
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- brambory: 2 ks
- sádlo: 1 PL
- sladká paprika: 1 PL
- drcený kmín: 1 KL
- majoránka: 1 KL
- sůl
- pepř
- chilli
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Gulášová polévka - recept
Na sádle v nepřilnavém hrnci zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Zaprášíme paprikou, promícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. osolíme, opepříme, přidáme kmín, podle chuti chilli koření nebo nadrobno nakrájenou chilli papričku, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 25 minut. Přidáme na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek a povaříme, až jsou brambory měkké. Nakonec se gulášová polévka dochutí majoránkou a už jen krátce provaří.
Gulášová polévka se podává s čerstvým chlebem, podle chuti ji můžeme ozvláštnit na tenká kolečka nakrájenou čerstvou cibulí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.