Připravte si doma hit našeho mládí: Vanilkový a čokoládový pribináček za 15 minut

img
15. 11. 2018 Přečteno: 16647x

Pribináček je takový malý český zázrak. Víte o tom, že pribináček se začal vyrábět po druhé světové válce proto, aby nasytil válkou podvyživené děti v Československu? 

Pribináček totiž obsahuje tvaroh, který má vysoký počet bílkovin a vápníku, čímž napomáhá správnému vývoji kostí. Díky vyváženému nutričnímu obsahu je proto skvělou svačinou pro děti i dospělé. Pribináček proto nemusíte nabízet jen svým dětem, ale můžete si ho bez obav dopřávat i vy. Dnes vám ukážeme super vychytávku, jak za pribináček neutrácet v obchodě desítky korun. 

Čtěte také:

Vyrobte si domácí mascarpone! Bude vám stačit smetana a citrón

Pro pribináček už nemusíte do obchodu

Začněte si pribináček vyrábět doma. Cena bude poloviční a chuť bude lepší, uvidíte sami. Originální pribináček se skládá nejen z tvarohu, ale také ze smetany! Právě tyto dvě ingredience tvoří onen chuťový koncert, který milují všechny děti i dospělí. 

Čokoládový pribináček - recept

Vyrobit si čokoládový pribináček je ohromně snadné, takže to zvládne každý. Navíc na samotný recept budete potřebovat jen 15 minut. A zatímco bude pribináček v lednici tuhnout, vy si můžete dát nohy nahoru. 

Ingredience na čokoládový pribináček:

  • vanička polotučného tvarohu (250 g)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g hořké čokolády (takové, jakou máte rádi)
  • cukr podle chuti

Postup:

  1. Připravte si malý rendlík, do kterého vlijte smetanu ke šlehání.
  2. Smetanu zahřejte a nalámejte do ní kousky čokolády. 
  3. Na pomoc si vezměte metličku a celou směs míchejte. Nejdřív bude velmi nekonzistentní s hrudkami. Proto směs míchejte, dokud nebude úplně hladká.
  4. Rendlík nyní odstavce z plotýnky a nechte obsah pár minut zchladnout. Poté do směsi vmíchejte tvaroh.
  5. Metličkou vše důkladně promíchejte a dejte chladit do lednice minimálně na 2 hodiny. 
  6. Poté si na pomoc vezměte elektrický šlehač a celou směs vyšlehejte dohladka. Oslaďte podle chuti. 
  7. Servírujte s ovocem, piškoty nebo podávejte jen tak. 

vanilkový a čokoládový pribináček2

Vanilkový pribináček - recept

Postup, jak připravit vanilkový pribináček je velmi podobný, jako recept na čokoládový pribináček s jediným rozdílem - místo čokolády budeme používat pravou vanilku. 

Ingredience na vanilkový pribináček:

  • vanička polotučného tvarohu (250 g)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lusk pravé vanilky
  • cukr podle chuti

Postup:

  1. Připravte si malý rendlík, do kterého vlijte smetanu ke šlehání.
  2. Zahřejte ji a mezitím si připravte vanilkový lusk. 
  3. Lusk podélně rozkrojte, vydlabejte z něj nožem veškerá semínka a vložte je do hrnce ke smetaně.
  4. Stále zahřívejte, dokud vanilka nezačne pouštět aroma. 
  5. Je možné, že vám pravá vanilka zbarví pribináček do zlatava, což ale ničemu nevadí. 
  6. Rendlík nyní odstavce z plotýnky a nechte pár minut zchladnout. Poté do směsi vmíchejte tvaroh.
  7. Metličkou vše důkladně promíchejte a dejte chladit do lednice minimálně na 2 hodiny. 
  8. Poté si na pomoc vezměte elektrický šlehač a celou směs vyšlehejte dohladka.
  9. Oslaďte podle chuti - obdobně jako u čokoládového pribináčka. 

Možnosti servírování

Pribináček se skvěle hodí na domácí vafle, do palačinek, jako náplň do koláčů s ovocem nebo do tvarohových pohárů. 

V kombinaci s ovesnými vločkami nebo domácí granolou bude také skvělou a vyváženou snídaní.



Napsat komentář: Připravte si doma hit našeho mládí: Vanilkový a čokoládový pribináček za 15 minut

RE: Připravte si doma hit našeho mládí: Vanilkový a čokoládový pribináček za 15 minut

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.