Připravte si doma hit našeho mládí: Vanilkový a čokoládový pribináček za 15 minut
Pribináček je takový malý český zázrak. Víte o tom, že pribináček se začal vyrábět po druhé světové válce proto, aby nasytil válkou podvyživené děti v Československu?
Pribináček totiž obsahuje tvaroh, který má vysoký počet bílkovin a vápníku, čímž napomáhá správnému vývoji kostí. Díky vyváženému nutričnímu obsahu je proto skvělou svačinou pro děti i dospělé. Pribináček proto nemusíte nabízet jen svým dětem, ale můžete si ho bez obav dopřávat i vy. Dnes vám ukážeme super vychytávku, jak za pribináček neutrácet v obchodě desítky korun.
Pro pribináček už nemusíte do obchodu
Začněte si pribináček vyrábět doma. Cena bude poloviční a chuť bude lepší, uvidíte sami. Originální pribináček se skládá nejen z tvarohu, ale také ze smetany! Právě tyto dvě ingredience tvoří onen chuťový koncert, který milují všechny děti i dospělí.
Čokoládový pribináček - recept
Vyrobit si čokoládový pribináček je ohromně snadné, takže to zvládne každý. Navíc na samotný recept budete potřebovat jen 15 minut. A zatímco bude pribináček v lednici tuhnout, vy si můžete dát nohy nahoru.
Ingredience na čokoládový pribináček:
- vanička polotučného tvarohu (250 g)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g hořké čokolády (takové, jakou máte rádi)
- cukr podle chuti
Postup:
- Připravte si malý rendlík, do kterého vlijte smetanu ke šlehání.
- Smetanu zahřejte a nalámejte do ní kousky čokolády.
- Na pomoc si vezměte metličku a celou směs míchejte. Nejdřív bude velmi nekonzistentní s hrudkami. Proto směs míchejte, dokud nebude úplně hladká.
- Rendlík nyní odstavce z plotýnky a nechte obsah pár minut zchladnout. Poté do směsi vmíchejte tvaroh.
- Metličkou vše důkladně promíchejte a dejte chladit do lednice minimálně na 2 hodiny.
- Poté si na pomoc vezměte elektrický šlehač a celou směs vyšlehejte dohladka. Oslaďte podle chuti.
- Servírujte s ovocem, piškoty nebo podávejte jen tak.
Vanilkový pribináček - recept
Postup, jak připravit vanilkový pribináček je velmi podobný, jako recept na čokoládový pribináček s jediným rozdílem - místo čokolády budeme používat pravou vanilku.
Ingredience na vanilkový pribináček:
- vanička polotučného tvarohu (250 g)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lusk pravé vanilky
- cukr podle chuti
Postup:
- Připravte si malý rendlík, do kterého vlijte smetanu ke šlehání.
- Zahřejte ji a mezitím si připravte vanilkový lusk.
- Lusk podélně rozkrojte, vydlabejte z něj nožem veškerá semínka a vložte je do hrnce ke smetaně.
- Stále zahřívejte, dokud vanilka nezačne pouštět aroma.
- Je možné, že vám pravá vanilka zbarví pribináček do zlatava, což ale ničemu nevadí.
- Rendlík nyní odstavce z plotýnky a nechte pár minut zchladnout. Poté do směsi vmíchejte tvaroh.
- Metličkou vše důkladně promíchejte a dejte chladit do lednice minimálně na 2 hodiny.
- Poté si na pomoc vezměte elektrický šlehač a celou směs vyšlehejte dohladka.
- Oslaďte podle chuti - obdobně jako u čokoládového pribináčka.
Možnosti servírování
Pribináček se skvěle hodí na domácí vafle, do palačinek, jako náplň do koláčů s ovocem nebo do tvarohových pohárů.
V kombinaci s ovesnými vločkami nebo domácí granolou bude také skvělou a vyváženou snídaní.
SERIÁL - Přečtěte si také, jak vyrobit další domácí mléčné výrobky
- Domácí máslo
- Domácí mascarpone
- Domácí jogurty
- Domácí lučina
- Domácí tavený sýr
- Domácí řecký jogurt
- Domácí balkánský sýr
- Domácí mozzarella
- Domácí creme fraiche (krém freš)
- Domácí bylinkové máslo
- Domácí pribináček
- Domácí kefír z tibetské houby
- Domácí indický sýr panýr
- Domácí kefír
- Domácí korbáčiky
- Domácí sýr z tvarohu
- Domácí mléčná rýže
- Domácí tvaroh
- Domácí nakládané sýry
- Domácí přepuštěné máslo ghí
- Domácí termix
- Domácí kondenzované mléko
- Domácí sýr eidam
Napsat komentář: Připravte si doma hit našeho mládí: Vanilkový a čokoládový pribináček za 15 minut
RE: Připravte si doma hit našeho mládí: Vanilkový a čokoládový pribináček za 15 minut
marta