Mrkvové karbanátky
Ingredience
- větší mrkev: 2 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- vejce: 2 ks
- petrželka
- máslo
- ovesné vločky
- olej
- majoránka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme ji zlehka na másle. Necháme vychladnout. Ovesné vločky smícháme společně s mrkví, s najemno nakrájenou cibulí a ptrželkou, prolisovaným česnekem a vejci. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pokud by se nám vzniklé těsto zdálo příliš řídké, můžeme zahustit vločkami. Necháme 20 minut uležet, aby vločky nasákly tekutinu.
Namočenýma rukama pak vytváříme karbanátky. Ty skládáme do pekáče, který si předem vyložíme pečícím papírem a potřeme trochou oleje. Mrkvové karbanátky pečeme asi 40 minut při 180 °C. V polovině pečení karbanátky otočíme. Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kašenebo zeleninový salát.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř a trochu majoránky. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které pokládáme do pekáče vymazaného…
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozšťoucháme je a necháme vychladnout. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, poklademe tenkými plátky…
Mleté krůtí maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a petrželkou, prolisovaným česnekem, trochou soli a pepře. Důkladně promícháme a necháme v lednici asi 30 minut odpočinout.…
Pohanku uvaříme doměkka v osolené vodě, přikryjeme pokličkou a necháme dojít asi 20 minut. Pohanku scedíme a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, prolisovaným česnekem, vejci a kořením. Ze…
Mleté krůtí maso smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou šalotkou a petrželkou, majoránkou, tymiánem, solí, pepřem a lžičkou oleje. Přisypeme trochu strouhanky, propracujeme a necháme asi 30…
Začněte tím, že si oloupete dýni, pokrájíte ji na střední kousky a dáte vařit do měkka ve vodě (to bude trvat asi 10 až 15 minut). Mezitím si v míse rozmíchejte zakysanou smetanu spolu s bílým jogurtem, a…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...
Rotoped je skvělá záležitost, chce to ale hodně vůle na něm doma cvičit. U nás doma to vždycky dopadlo věšákem...
Tolik tuku na 40 g mouky je nesmysl, zvláště u těsta, do kterého dáme 200 g ořechů - to by v troubě neudrželo ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozpálíme máslo, opečeme najemno nakrájenou cibuli a ke konci…
Červené zelí bnakrájíme na co nejtenčí proužky, nebo můžeme použít již nakrájené zelí sterilované. Smícháme s…
Začněte tím, že si oloupete nebo oškrabete mrkve a ty pak nakrájíte na menší kusy. Zeleninu následně přesuňte do…
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět v hrnci na rozehřátém oleji. Mrkev, petržel, brambory a kedlubnu…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.