Kotlíkový guláš na ohni
Ingredience
- hovězí kližka: 300 g
- brambory: 2 ks
- cibule: 250 g
- stroužky česneku: 1 ks
- sádlo: 2 PL
- sladká paprika: 1 PL
- pálivá paprika: 1 KL
- hladká mouka: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kotlíkový guláš na ohni - recept
Očištěné maso a brambory nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo, česnek prolisujeme. V kotlíku na ohni necháme rozpustit sádlo a osmahneme na něm cibuli dohněda. Přidáme maso a necháme ho ze všech stran zatáhnout. Zaprášíme paprikou, zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme kmín a česnek. Tekutinu necháme vydusit a znovu podlijeme tak, aby bylo maso ponořené. Kotlík přikryjeme a necháme dusit asi 30 minut. Přidáme brambory, trochu mouky rozmíchané ve vodě a necháme ještě tak dlouho, až budou brambory měkké.
Kotlíkový guláš na ohni chutná nejlépe s čerstvým pečivem, posypaný najemno nakrájenou črstvou cibulí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.