Nejprve si předehřejte troubu na cca 200 °C. Poté do misky nasypte lněná semínka a přelijte je asi osmi lžícemi vody – nechte nabobtnat cca 10 minut. Nyní v kastrůlku rozpusťte kokosový olej společně s nasekanou hořkosladkou čokoládou, přidejte krupicový cukr, vanilkový extrakt...
V kastrolu si smíchejte krupicový cukr s kakaem, kukuřičným škrobem a solí. Poté k těmto suchým ingrediencím přilévejte mléko a zahřívejte při stálém míchání. Jakmile pudink přivedete k varu a zhoustne, sejměte jej z plotny a zašlehejte do něj máslo společně s vanilkovým extraktem...
Nejprve si předehřejte troubu na cca 165 °C. Poté do velké mísy vložte vaječné bílky a mixujte je společně s krystalovým cukrem (ten vsypávejte postupně), vanilkovým extraktem a mandlovým extraktem do tuhého sněhu...
Do mísy si vložte změklé máslo a vyšlehejte jej společně s arašídovým máslem, než vám vznikne homogenní krém. Poté přidejte i moučkový cukr, vanilkový extrakt, sůl a pokračujte v mixování. Hotové těsto rozdělte malou polévkovou lžící na asi 32 kousků, z nichž tvořte rukama kuličky (lanýže)...
Začněte tím, že si předehřejete troubu na cca 200 °C. Poté z nastrouhané cukety vymačkejte přebytečnou tekutinu a vložte do mísy. Zde ji smíchejte s vejci, medem, citronovou kůrou, citronovou šťávou a mandlovým extraktem. Dále také do směsi přisypte mandlovou mouku, bezlepkovou ovesnou mouku, jedlou sodu a sůl...
Nejprve si do žáruvzdorné misky vložte čtyři lžíce másla společně s nalámanou polosladkou čokoládou a nechte rozpustit v mikrovlnné troubě (asi po 20 vteřinách směs promíchejte a pokračujte v rozpouštění)...
Začněte tím, že si starší rohlík nakrájíte na kostky a rozmočíte v misce s trochou mléka. Nasáklé pečivo poté rukama vymačkejte a vložte do větší mísy. Dále k němu přidejte mleté maso, vajíčka, najemno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku, majoránku, kmín a sůl. Ze všech surovin vypracujte homogenní směs...
Začněte tím, že si do hrnce nalijete 1 litr a 250 ml studené vody. Do té pak ponořte uzenou krkovici, loupanou cibuli a pikantní klobásu. Také vodu dle chuti osolte, opepřete a začněte vařit na mírnějším plamenu po dobu ¾ hodiny. Jakmile tato doba uplyne, vyjměte z vývaru uzenou krkovici, klobásu a pokračujte ve vaření. Dále si ve smetaně vyšlehejte hladkou mouku společně s mletou sladkou paprikou...
Začněte tím, že si do hrníčku odlijete asi 125 ml mléka, které mírně zahřejete. Do vlažného mléka pak rozdrobte kostku droždí, přidejte lžičku cukru, asi dvě lžíce mouky, promíchejte a nechte vzejít během pár minut kvásek. Dále si k ruce vezměte velkou mísu a do ní vsypte hladkou i polohrubou mouku. Také přisypte sůl, vlijte zbylé mléko...
Nejprve si v míse utřete do pěny měkké máslo s cukrem a vaječnými žloutky. Poté přidejte mléko, kypřící prášek, citronovou kůru a prosátou mouku. Nakonec do těsta ještě zamíchejte bílkový sníh, který jste si ušlehali. Vláčné těsto pak přelijte do formy na beránka (vymazané máslem a vysypané strouhankou nebo hrubou moukou)...
Koriandr umyjeme a nasekáme včetně stonků. Česnek prolisujeme. Koriandr, semínka a česnek vložíme do mixéru. Přidáme trochu olivového oleje. Mixujeme. Postupně přidáváme olivový olej, než dosáhneme požadované…