Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány, rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V dalším kroku pak přidejte bezlepkovou mouku, jedlou sodu, bezlepkový prášek do pečiva a špetku soli...
Začněte tím, že si předehřejete troubu na cca 190 °C. Poté pomocí kuchyňského mixéru spojte měkké máslo, hnědý cukr, mletou skořici a muškátový oříšek. Výslednou směs vyjměte a dejte do misky – můžete přimíchat dle preferencí i nasekané oříšky, rozinky nebo brusinky...
Nejprve si oloupejte pečlivě jablka a vykrojte z nich jádřince (tak, aby ovoce zůstalo vcelku). Do prostoru, kde byl jádřinec, pak vlijte trochu vybrané zavařeniny. Jablka následně posypte cukrem a skořicí dle chuti, zabalte do listového těsta a dobře utěsněte okraje pomocí prstů...
Nejprve si pečlivě oloupejte ananas, ten pak nakrájejte na menší kusy a rozmixujte v mixéru spolu s cukrem. Ovocnou směs pak vložte do plastové misky, přiklopte a nechte mrazit několik minut až hodin v mrazáku...
Začněte tím, že si oloupete hrušky, zbavíte je jádřinců a dužinu nakrájíte na kousky. Dále si do malého hrnce nalijte vodu, přidejte cukr a tekutinu svařte po dobu cca 5 až 10 minut. Pak vložte dužinu z hrušek, vsypte chemicky neošetřenou kůru z citronu, vložte rozmarýn a všechno společně povařte asi 5 až 7 minut. Nakonec odstavte, dochuťte citronovou šťávou, promíchejte a nechte směs zchladnout...
Začněte tím, že si v rendlíku svaříte vodu s cukrem a kůrou z citronů. Po deseti až patnácti minutách cukrový sirup odstavte z plotny a nechte zchladnout. Až se tak stane, vlijte do sirupu citronovou šťávu a promíchejte...
Grapefruitovou, pomerančovou a citronovou šťávu vlijte do menšího hrnce a vsypte do ní krupicový cukr. Směs pak zahřívejte zhruba deset minut. Cukr se musí rozpustit. Následně sirup odstavte z plotny a nechte chladnout...
Začněte tím, že si vsypete omyté čerstvé maliny do mixéru a rozmělníte je na pyré. To pak přes jemné sítko přeceďte do rendlíku. Mixované maliny následně dochuťte krupicovým cukrem a zahřívejte na středním plamenu. Cukr by se měl rozpustit. Až se tak stane, hrnec odstavte z plotny. Nakonec do vychladlé hmoty vmíchejte moučkový cukr, smetanu ke šlehání, jogurt a vše přelijte do uzavíratelné misky...
Začněte tím, že si v rendlíku zahřejete mléko a rozpustíte v něm cukr. Poté hrnec odstavte a nechte mírně vychladnout. V míse si vyšlehejte vaječné žloutky a postupně k nim zašlehávejte i oslazené teplé mléko (nesmí být vařící!). Postupně by měla mít směs krémovou konzistenci. V další fázi si opražte na suché pánvi lískové ořechy a poté je nadrťte...
Tvrdý sýr řeckého původu zvaný Saganaki seženete buď v e-shopech nebo ve specializovaných prodejnách se sýry. Až jej budete mít doma, připravte si skvělou pochoutku neboli řecký „smažák“! Je to snadné. Sýr překrojte na tenčí plátky, obalte v rozšlehaném vajíčku, pak v panko strouhance a dejte smažit na rozpálený olivový olej z obou stran dozlatova...
Maso minimálně 30 minut před přípravou vytáhneme z ledničky. Předehřejeme troubu na 180 °C. Krůtí prsa osolíme, opepříme a opečeme na másle z obou stran.
V hmoždíři rozdrtíme pepř, jalovcové bobule a lístky…