Nejprve si na deset minut namočte datle do teplé vody, poté je sceďte a přepulte. Dále si k ruce vezměte kuchyňský robot a v něm rozmělněte půlky datlí, kešu oříšky a také mandle – mělo by vám vzniknout husté těsto...
Nejprve si uvařte zvlášť kroupy a zelenou čočku. Poté obě suroviny sceďte a promíchejte v hrnci. Dále si na pánvi orestujte kostičky anglické slaniny společně s pokrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Jakmile bude vše opečené mírně dozlatova, přidejte směs k čočce a kroupám. Vše řádně promíchejte a okořeňte majoránkou, solí či jiným oblíbeným kořením...
Začněte tím, že si do mísy se studenou vodou nasypete hrách. Ten pak nechte přes noc bobtnat. Druhý den jej řádně propláchněte a vsypte do sklenice, kde bude klíčit asi tři dny. Každý den však musíte hrách aspoň dvakrát propláchnout čistou vodou. Nakonec naklíčený hrách orestujte na sádle nebo másle a dle chuti osolte či opepřete...
Začněte tím, že si rohlíky nakrájíte na menší kostky a přesypete je do mísy. Pak je přelijte vlažným mlékem a rozpuštěným máslem. Vše řádné promíchejte. Dále vsypte i spařenou a nasekanou kopřivu, pažitku, vložte dva vaječné žloutky...
Nejprve se pusťte do těsta – tj. v míse si smíchejte hladkou mouku společně se čtyřmi lžícemi oleje, solí a také droždím, které jste před tím rozpustili v teplé vodě (150 ml). Vypracujte hladké a vláčné těsto, které nechte pod utěrkou kynout asi ¾ hodiny. Než vykyne, začněte si připravovat náplň do koláče. Na pánvi si tedy zahřejte dvě lžíce oleje a na něm orestujte omytý a na kolečka pokrájený pórek...
V míse si smíchejte měkké máslo společně s medem, jogurtem a vaječným žloutkem. Pak přisypte prosátou hladkou mouku, strouhaný kokos, jedlou sodu, kypřící prášek, perníkové koření a vypracujte hladké a homogenní těsto...
Nejprve si v toustovači rozpečte chlebové plátky. Poté je potřete máslem dle libosti. Dále si nadrťte vlašské oříšky, lze je i opražit na pánvi bez tuku, a posypte jimi dva pláty chleba. Dále si omyjte a nakrájejte na tenčí plátky zralou hrušku a tu poklaďte rovnoměrně na ořechy...
Začněte tím, že si dva pláty chleba pomažete měkkým máslem a dáte je rozpéct na suchou pánev (pomazanou stranou). Při rozpékání pak poklaďte na chléb tenčí plátky sýra brie a také plátky loupaného jablíčka...
Začněte tím, že si v hrnci svaříte vodu s cukrem a nasekanou mátou. Po asi deseti minutách odstavte a nechte chladnout. Až bude sirup studený, vlijte do něj pomerančovou šťávu, vsypte kůru z pomeranče a promíchejte...
Začněte tím, že si nalijete do menšího rendlíku vodu. Tu pak oslaďte krupicovým cukrem a svařte do sirupu (to bude trvat asi 7 až 10 minut). Následně cukrový sirup odstavte z plotny a nechte vychladnout...
Nad párou rozpustíme pomerančovou čokoládu s máslem. Necháme čokoládu zchladnout. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme čokoládu a pomerančovou šťávu. Ze všech…