Nepečený koláč v pěti skvostných variacích. Zamlsejte si!

img

Nepečený koláč budete mít připravený během několika málo minut. Pohostíte jím přímo královsky nejen vzácnou návštěvu, ale také svou milovanou rodinu. Pustit se do jeho výroby může i cukrář amatér. Není na tom nic složitého.

Přinášíme vám pět skvělých receptů na skvostný nepečený koláč. Až tyto dezerty ochutnáte, budete se oblizovat až za ušima. Dopřejete si snad heřmánkový koláč s čerstvými jahodami a mascarpone anebo dáte přednost karamelovému s lahodným krémem z Nutelly?

Nepečený koláč 5x jinak: Heřmánkový s čerstvými jahodami a mascarpone

Jako první se vám nabízí ovocný nepečený koláč s heřmánkem, čerstvými jahodami a mascarpone. Máte pocit, že tato léčivá bylinka nepatří do dezertů? Pak se přesvědčte o opaku s následujícím receptem!

Čtěte také:

Švestkový koláč s tvarohem

Potřebné ingredience na heřmánkový koláč s čerstvými jahodami a mascarpone

  • smetana ke šlehání (tučná): ¾ šálku

  • sypaný heřmánkový čaj: ¼ šálku + 1 lžíce

  • máslové sušenky: cca 250 gramů

  • měkké máslo: 120 gramů

  • tmavý rum: 1 lžíce

  • mléko: 4 lžíce

  • krystalový cukr: 2 lžíce

  • mascarpone: ¾ šálku

  • čerstvé jahody (naplátkované): cca 450 gramů

  • čerstvé květy heřmánku: dle potřeby k podávání

Recept na heřmánkový koláč s čerstvými jahodami a mascarpone

Do malého hrnce si přelijte smetanu ke šlehání a přiveďte ji k varu. Poté do ní vsypte (ideálně v uzavíratelném čajovém sítku) sušený heřmánek, odstavte a nechte louhovat asi pět minut. Nakonec bylinky vyjměte a smetanu případně přeceďte, pokud jste nepoužívali sítko. Tekutinu nechte chladnout a pusťte se do sušenkového korpusu. V kuchyňském robotu si rozdrťte máslové sušenky a nakonec je propojte i se změklým máslem, lžící tmavého rumu a s mlékem. Hmotu následně navrstvěte rovnoměrně do koláčové formy. Na závěr zbývá dokončit krém. V mlýnku si rozemelte lžíci sušeného heřmánku s krystalovým cukrem a směs přesuňte do mísy k mascarpone. Z heřmánkem ovoněné smetany pak vyšlehejte šlehačku. Mascarpone s heřmánkovou šlehačkou dále propojte do tuhého krému a navrstvěte na sušenkový korpus. Na vrch vyskládejte plátky jahod a nechte tuhnout v lednici ideálně do druhého dne. Dozdobit svůj ovocný nepečený koláč můžete i čerstvými květy heřmánku. Dobrou chuť!

Nepečený koláč 5x jinak: Karamelový s Nutella krémem

Další tip na nepečený koláč uchvátí zejména milovníky pomazánky Nutelly. Tu totiž naleznete v lahodném krému. Korpus pak obsahuje slané preclíky v karamelu, kterým též nelze odolat!

Potřebné ingredience na karamelový koláč s Nutella krémem

  • slané preclíky v karamelu: 1 a ½ šálku

  • máslové sušenky (např. BeBe): cca 12 až 15 ks

  • moučkový cukr: ¼ šálku anebo dle chuti

  • rozpuštěné máslo: 6 lžic

  • karamelová poleva: 5 lžic

  • mascarpone: 1 balení

  • Nutella: ½ šálku

  • marshmallow krém (příchuť vanilka): cca 200 gramů

  • našlehaná smetana: cca 220 gramů

  • malé marshmallow: 1 šálek

  • tyčinka Snickers (nasekaná): 1 kus

Recept na karamelový koláč s Nutella krémem

Začněte tím, že si vsypete karamelové slané preclíky spolu s máslovými sušenkami do kuchyňského robotu a rozdrtíte je na drobky. Poté hmotu vysypte do mísy a propojte spolu s rozpuštěným máslem a cukrem. Připravené sušenkové těsto naneste do koláčové formy, rovnoměrně přelijte karamelovou polevou a nechte tuhnout několik minut v mrazáku. Nyní se pusťte do krémové náplně. Ve větší míse si vyšlehejte mascarpone spolu s Nutellou, marshmallow krémem a doplňte šlehačkou. Lžící krém naneste na sušenkový korpus a dejte tuhnout do lednice minimálně na tři hodiny. Nakonec svůj nepečený koláč dozdobte nasekanou tyčinkou Snickers, malými bonbony marshmallow a podávejte třeba s šálkem kávy. Přejeme dobré chutnání!

I nepečený koláč může skvěle vypadat a hlavně skvostně chutnat!

Nepečený koláč 5x jinak: Nadýchaný limetkový

Držíte dietu, ale přesto byste si chtěli zamlsat? Potom vsaďte na následující nepečený koláč s nadýchaným limetkovým krémem. Neobsahuje příliš cukru ani tuku. A je přímo božský! Přesvědčte se sami.

Potřebné ingredience na nadýchaný limetkový koláč

  • vroucí voda: ¼ šálku

  • limetová želatina bez cukru: cca 8 a ½ gramu

  • limetový jogurt (může být i v kombinaci s citronem): cca 340 gramů

  • smetana ke šlehání (s nižším obsahem tuku): cca 220 mililitrů

  • grahamové sušenky: cca 250 gramů

  • rozpuštěné máslo: cca 120 gramů

Recept na nadýchaný limetkový koláč

Do větší misky si vlijte vroucí vodu a rozmíchejte v ní limetovou želatinu (po dobu dvou minut). Až se směs trochu ochladí, vlijte do želatiny limetkové jogurty a doplňte vyšlehanou smetanou. Vytvoříte tak nadýchaný krém. Ten následně navrstvěte na sušenkový korpus rozprostřený ve formě, který jste vytvořili rozemletím grahamových sušenek a propojením s rozpuštěným máslem. Připravený nepečený koláč přikryjte fólií a nechte tuhnout v chladničce asi 2 hodiny. Podávejte s čajem či s kávou. Dobrou chuť.

Nepečený koláč 5x jinak: Zmrzlinový se sušenkami Oreo a višněmi

Nepečený koláč se sušenkami Oreo, zmrzlinou a višněmi si s chutí dopřejete nejen v letních měsících. Je naprosto dokonalý a nadchne hlavně ty nejmenší!

Potřebné ingredience na zmrzlinový koláč se sušenkami Oreo a višněmi

  • sušenky Oreo: cca 15 kusů

  • rozpuštěné máslo: ¼ šálku

  • čokoládový topping na zmrzlinu: ¾ šálku

  • povolená vanilková zmrzlina: 4 šálky

  • čerstvé anebo mražené višně: 3 šálky

  • voda: ½ šálku

  • krystalový cukr: ¼ šálku

  • brusinková šťáva: 2 lžíce

  • kukuřičný škrob: 1 lžíce

  • višňový likér: 1 lžíce

Recept na zmrzlinový koláč se sušenkami Oreo a višněmi

Do kuchyňského robota nejprve vložte Oreo sušenky. Pak je rozmělněte na prášek a propojte s máslem. Hmotu rozprostřete do koláčové formy a dejte do mrazáku asi na čtvrt hodiny. Po uplynutí této doby přelijte korpus čokoládovým toppingem a pokračujte v mrazení korpusu dalších 30 minut. Dále si k ruce vezměte mísu s mírně povolenou vanilkovou zmrzlinou a vmíchejte do ní vypeckované višně (cca 1 šálek). Směs rozprostřete na mražený korpus ze sušenek a dejte na 8 hodin opět do mrazáku. Po uplynutí doby si připravte polevu z vody, cukru, brusinkové šťávy a kukuřičného škrobu. Vše promíchejte a přiveďte k varu na středním plamenu. Nakonec do hmoty vsypte zbylé višně (2 šálky) a promíchejte. Duste pod poklicí na mírnějším plamenu asi pět minut. Dle chuti vmíchejte do polevy i višňový likér. Nepečený koláč s vanilkovou zmrzlinou a sušenkami Oreo pokrájejte na menší porce a přelijte připravenou ovocnou omáčkou. Dobrou chuť!

Nepečený koláč 5x jinak: Bleskurychlý kávový

Jako poslední se vám nabízí bleskurychlý nepečený koláč s příchutí kávy. Pochutnat si na něm můžete třeba při odpolední siestě s cappuccinem anebo s espressem.

Potřebné ingredience na bleskurychlý kávový koláč

  • rozpustná káva (ideálně Nescafé): 2 lžíce

  • převařená voda: 1 hrnek

  • tučná smetana ke šlehání: 240 mililitrů

  • moučkový cukr: 2 lžíce

  • máslové (čajové) sušenky: 200 gramů

  • kakaový prášek: 1 lžíce

Recept na bleskurychlý kávový koláč

Začněte tím, že si v míse vyšleháte smetanu spolu s moučkovým cukrem do tuhé a nadýchané šlehačky. Dále důkladně máčejte máslové sušenky v připravené kávě (2 lžičky kávy a 1 hrnek vody) a vyskládejte do koláčové formy zhruba polovinu. Tu překryjte krémem a postup ještě jednou opakujte, vzniknou tak dvě vrstvy. Povrch překryjte potravinovou fólií a dezert chlaďte v lednici asi 3 hodiny. Před podáváním porci poprašte hojně kakaovým práškem. Z výše uvedeného množství získáte asi 9 až 12 kousků. Tento nepečený koláč si zamilujete nejen pro jednoduchou přípravu, ale i pro jeho neodolatelnou chuť! Přejeme dokonalé mlsání.

Autor článku: Iveta Reinisch



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.