Aromatická skořice je velice často spjata se sladkými jídly, skvěle se však uplatní i při vaření slaných pokrmů. V kombinaci s dalšími druhy koření či bylinkami se tak stává doslova „tajnou“ ingrediencí, která může dodat masovým či zeleninovým jídlům jedinečný exotický nádech. Pojďte se s námi inspirovat pěti praktickými kořenícími směsmi a recepty, díky nimž oživíte svůj jídelníček. Číst článek

Houbové koření po domácku 8x jinak: Vyzkoušejte snadné recepty na všestranné směsi lahodné chuti!

Houbové koření můžete samozřejmě zakoupit hotové v obchodě, to domácí má však poněkud jiný rozměr – obzvlášť, když si do něj houby sami nasbíráte a nasušíte. Pokud jste tedy byli s lesním úlovkem úspěšní a máte dostatečné zásoby sušených hříbků, křemenáčů či jiných hub, inspirujte se našimi výtečnými kořenícími směsmi, které velice rádi uskladníte do svých kulinářských zásob. Vaření pokrmů bude jedna radost!

Máta peprná osvěží jídelníček a povzbudí trávení. Inspirujte se třemi směsmi koření, které mají široké upotřebení!

Máta peprná je silně aromatická bylina, která nachází uplatnění nejen v alternativní medicíně či v kosmetice ale také v kulinářském světě. Je totiž velmi oblíbeným dochucovadlem cukrovinek, žvýkaček, nápojů, salátů nebo dezertů. Její štiplavá a zároveň chladivá chuť však vynikne i v různých kořenících směsích! Objevte s námi všestranné mixy koření.

Jalovec obecný je nejen všestranný přírodní léčitel ale i oblíbené koření myslivců! Inspirujte se domácími směsmi koření nejen na zvěřinu

Jalovec obecný neboli Juniperus communis je stálozelený jehličnatý keř, jenž může dosáhnout výšky až 10 metrů a stáří neuvěřitelných 200 let! Dále se vyznačuje velmi ostrými jehlicemi, které jsou zbarvené do zeleného nebo modrozeleného odstínu a také tmavými dužnatými plody. A právě ony nás budou zajímat v domácích směsích koření, které jsme si pro vás připravili. Nechte se omámit nasládlou a lehce pikantní chutí i jedinečným dřevnatým aroma jalovce!

Koření na americké brambory ve čtyřech domácích receptech

Koření na americké brambory vám přijde vhod v nastávající grilovací sezóně. Není totiž nad lahodnou chuť brambor pečených ve slupce! A když použijete na kořenící směs ty správné ingredience, vykouzlíte dokonalou přílohu nebo dokonce i skvělé vegetariánské jídlo. Nechte se inspirovat několika tipy na domácí koření.