Zmrzlinový dort můžete připravit i na klasickém piškotovém základu s ovocem dle výběru.

Zmrzlinové dorty mají s nadcházejícím létem zelenou! Inspirujte se třemi skvělými recepty

Zmrzlinové dorty vykouzlí úsměv na tváři nejen těm nejmenším mlsounům. V teplých dnech si na nich s radostí pochutnají i dospěláci ve vaší rodině. Jejich příprava je obvykle velmi snadná a nezabere tolik času. Stačí si zajistit kvalitní suroviny, a perfektní výsledek vás nemine. Inspirujte se třemi lahodnými dorty, které vás dokonale osvěží v jakýkoliv čas.

Připravili jsme pro vás recepty na chutné zmrzlinové dorty, které obsahují sušené ovoce, čokoládu, kávu anebo třeba oříšky. Až ochutnáte, budete se oblizovat až za ušima! Než se však do těchto unikátních dezertů pustíte, bude to chtít trochu té trpělivosti při chlazení v lednici a mrazáku.

Zmrzlinové dorty 3x jinak: Zmrzlinový „koláč“ s lyofilizovanými jahodami

Doma připravené zmrzlinové dorty mohou obsahovat přesně to, co chutná vaší rodině. Pokud rádi mlsáte mrazem sušené jahody, jistě vás nadchne následující recept na koláč skládající se z vanilkové a jahodové zmrzliny. Je to lahůdka!

Čtěte také:

Polárka: Připravte si legendu mezi retro dezerty jednoduše i doma

Potřebné ingredience na zmrzlinový koláč s lyofilizovanými jahodami

  • světlé sušenky Oreo: 30 ks
  • rozpuštěné máslo: 3 lžíce
  • vanilková zmrzlina: 5 a půl hrnku
  • jahodová zmrzlina: 4 hrnky
  • lyofilizované jahody: 1 a půl hrnku

Recept na zmrzlinový koláč s lyofilizovanými jahodami

Nejprve si připravte formu na koláč o velikosti cca 20x20 cm. Tu pak vystelte pečícím papírem. Dále si do kuchyňského robota nasypte dvacet světlých Oreo sušenek a rozmělněte je najemno. Poté přilejte k sušenkám tři lžíce rozpuštěného másla a základ na zmrzlinový dort máte hotov. Nyní sušenkové těsto rovnoměrně rozprostřete na plech s pečícím papírem a udusejte ideálně lžící. Následně vložte pekáček do lednice a nechte asi čtvrt hodiny chladit. Mezitím si odeberte z vanilkové zmrzliny 4 velké hrnky, vložte do mísy a utřete ji do měkka pomocí lžíce nebo vařečky. Povolenou zmrzlinu pak natřete rovnoměrně na sušenkové těsto a vložte opět do lednice, tentokrát na 30 minut.

Posléze si vezměte k ruce kelímek s jahodovou zmrzlinou, odeberte též čtyři hrnky a vložte do mísy. Míchejte, dokud nedocílíte měkkého krému, a nakonec do něj ještě přidejte půl šálku lyofilizovaných jahod. Jahodovou zmrzlinu pak natřete na vanilkovou vrstvu a chlaďte v lednici dalších 30 minut. Nyní se již blížíte ke zdárnému konci a brzy bude lahodný zmrzlinový dort na světě. Posledních 10 Oreo sušenek rozdrťte s hrnkem sušených jahod a vyjměte z lednice svůj dezert. Na jahodovou zmrzlinu ještě natřete měkký vanilkový krém ze zmrzliny (z 1 a půl hrnku) a posypte drobenkou z jahod a sušenek. Nakonec dejte aspoň na čtyři hodiny do mrazáku a po uplynutí doby podávejte. Z výše uvedeného množství získáte cca 9 až 12 kousků.

Zmrzlinové dorty 3x jinak: Tiramisu

Tiramisu je velmi známý italský dezert, který miluje celý svět. Připravit si jej však můžete i v podobě zmrzlinového dortu! Je to velmi jednoduché a poměrně rychlé. Nejvíce času však dezert stráví v mrazáku – své chuťové pohárky tedy musíte krotit asi tři hodiny, než se do mraženého Tiramisu pustíte.

Potřebné ingredience na zmrzlinový dort Tiramisu

  • kávová zmrzlina: cca 1400 ml
  • silné espresso: 2 hrnky
  • tmavý rum: 1/3 hrnku
  • vanilkový extrakt: ½ lžičky
  • cukrářské piškoty: 36 ks (18 ks na každou vrstvu)
  • neslazený kakaový prášek: ¼ hrnku
  • strouhaná hořká čokoláda: cca 2 lžíce

Recept na zmrzlinový dort Tiramisu

Než se pustíte do zmrzlinového dortu Tiramisu, vyjměte z mrazáku kávovou zmrzlinu. Tu nechte povolit zhruba deset minut při pokojové teplotě. Mezitím si připravte kávovou lázeň na piškoty – tedy smíchejte v míse espresso s rumem a vanilkovým extraktem. Následně povolenou zmrzlinu přemístěte z kelímků do mísy a promíchejte v měkký krém. K ruce si nyní vezměte skleněnou nádobu na zapékání (cca 22x33 cm) a rozetřete rovnoměrně na dno asi 480 ml kávové zmrzliny. Na vrstvu pokládejte vedle sebe cukrářské piškoty, které jste předtím řádně namočili v kávové lázni. Poté piškoty přetřete další vrstvou (cca 480 ml) zmrzliny, opět pokládejte piškoty a zakončete poslední vrstvou zmrzliny. Nakonec zmrzlinový dort překryjte folií a dejte do mrazáku na tři hodiny. Až bude dezert zmrzlý, můžete jej podávat – posypaný kakaem a strouhanou čokoládou. Z výše uvedeného množství připravíte asi 12 kousků dezertu.

Miska s mraženou dobrotou vždy potěší. Pochutnat si na zmrzlině však můžete i netradičně - v dortu s dalšími skvělými surovinami!

Zmrzlinové dorty 3x jinak: Trojbarevný dort s třešněmi a pistáciemi

Kombinace čokoládové, třešňové a pistáciové zmrzliny je delikátní. Připravte si chutný zmrzlinový dort, který je doplněn o slazené třešně maraschino a solené pistácie. Tento slavnostně vyhlížející mražený dezert se bude dokonale hodit třeba na dětskou party.

Potřebné ingredience na trojbarevný zmrzlinový dort s třešněmi a pistáciemi

  • pistáciová zmrzlina: cca 950 ml
  • třešňová zmrzlina: cca 950 ml
  • čokoládová zmrzlina: cca 950 ml
  • solené a pražené pistácie: ¾ hrnku
  • zmrzlinové kornoutky: cca 12 ks
  • rozpuštěné máslo: 4 lžíce
  • krystalový cukr: 2 lžičky
  • slazené a konzervované třešně maraschino: cca 23 ks
  • polosladké čokoládové lupínky: 1 hrnek
  • rafinovaný kokosový olej: ¼ hrnku
  • šlehačka na ozdobu

Recept na trojbarevný zmrzlinový dort s třešněmi a pistáciemi

Nejprve vyjměte pistáciovou, čokoládovou a třešňovou zmrzlinu z mrazáku, otevřete ji a dejte do lednice povolit aspoň na dvacet minut. Mezitím si třetinu šálku pistácií nasekejte nahrubo a v kuchyňském robotu rozmixujte na prášek zmrzlinové kornoutky společně s cukrem a rozpuštěným máslem. Dále si k ruce vezměte kulatou dortovou formu (průměr cca 22 cm) a na dno rozvrstvěte rovnoměrně těsto z kornoutků. Nyní se budete věnovat vrstvení zmrzlin. Jako první si vezměte k ruce celé množství té pistáciové a utřete ji v míse do měkkého krému. Poté ji naneste na sušenkové těsto a posypte nahrubo sekanými pistáciemi. Druhou vrstvu bude tvořit třešňová zmrzlina – tedy postupujte jako u té první – rozetřete na měkký krém a navrstvěte na pistácie. Na zmrzlinu pak poklaďte rovnoměrně okapané třešně maraschino bez stopky (cca 15 ks). Poslední vrstvu bude tvořit čokoládová zmrzlina. Takto dejte zmrzlinový dort po přikrytí folií do mrazáku na cca 4 hodiny.

Jakmile trojbarevný zmrzlinový dort dokonale ztuhne, vyjměte jej z mrazáku a přelijte čokoládovou polevou z rozpuštěného kokosového oleje a čokoládových lupínků. Hned na to posypte zbytkem drcených pistácií, dozdobte zbytkem třešní maraschino a šlehačkou dle preferencí. Před konzumací lze ještě pár minut nechat zchladit v lednici. A pak už jen svůj dokonalý dezert podávejte! Dobrou chuť.

Autor článku: Iveta Reinisch



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Lunární kalendář

STŘEDA 12. 03. 2025
lev
Měsíc putuje znamením Lva a je v přibývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se…
více o tomto dni
ČTVRTEK 13. 03. 2025
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v přibývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
PÁTEK 14. 03. 2025
panna
Měsíc putuje znamením Panny, dnes je úplněk. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Udělejte si čas na péči o sebe.…
více o tomto dni
SOBOTA 15. 03. 2025
váhy
Měsíc prochází znamením Vah a je v ubývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř. Pokud nemusíte, tak nedělejte žádná…
více o tomto dni
NEDĚLE 16. 03. 2025
váhy
Měsíc prochází znamením Vah a je v ubývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř. Pokud nemusíte, tak nedělejte žádná…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 17. 03. 2025
váhy
Měsíc prochází znamením Vah a je v ubývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř. Pokud nemusíte, tak nedělejte žádná…
více o tomto dni
ÚTERÝ 18. 03. 2025
štír
Měsíc putuje znamením Štíra, je v ubývající fázi. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte si…
více o tomto dni

Amyotrofická laterální skleróza - ALS

Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...

Amyotrofická laterální skleróza - ALS

Dobrý den, osobně se starám o pacientka ALS...tato nemoc je neuchopitelná a krutá pro postižené ale i jejich r...

Přepadá Vás únava a ospalost během dne? Nepodceňujte je

V poslední době se mi pořád chce spát, i když spím celkem dost. Přes den se cítím unavená, večer už nemám sílu...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

prodáváme všechny druhy léků Morfin Zolpinox Sanval Frontin Adderall Ritalin Oxykodon Xa...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Byl jste odmítnut bankami, protože máte špatný úvěr nebo nemáte žádné zajištění p...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Byl jste odmítnut bankami, protože máte špatný úvěr nebo nemáte žádné zajištění p...
Zobrazit všechna témata

Týká se i vás laktózová intolerance? Víme, jak si s ní poradit

Laktózová intolerance je běžný problém, který postihuje stále více lidí. Je to stav, kdy tělo nedokáže zpracovat laktózu, což vede k nepříjemným trávicím potížím. Naštěstí není nutné se mléčných výrobků v jídel...

Příprava zahrady na jaro: Co všechno stihnout na zahradě v březnu?

Meteorologické jaro je tu a s ním startuje i čas, kdy bychom se měli porozhlédnout po zahradě a pustit se do prvních jarních prací. Zahrada v březnu se totiž už pomalu probouzí k životu. V tomto období je důlež...

Víte, co je to slow living? Objevte kouzlo pomalého života!

Ať chceme nebo ne, naše životy se stávají čím dál hektičtějšími a téma slow living tedy více aktuálnějším a žádanějším. Praktikovat „pomalý život“ se vyplácí i s ohledem na budoucnost. Udržíte si totiž daleko s...

Medvědí česnek v hlavní roli: Připravte si 4 skvělé recepty

Máte rádi medvědí česnek? Pak je nejvyšší čas na jeho sběr. Sezóna této jarní bylinky začíná právě začátkem března, avšak sbírat ji můžete klidně v dubnu a někdy i v květnu. Připravili jsme si pro vás 4 svěží r...

Toužíte si splnit sny? 7 tipů, jak se konečně dostat k vysněnému cíli

Každý večer usínáte s tím, že si moc přejete, aby se vaše sny vyplnili. Přes den myslíte na to, jaké by to bylo, kdyby… Poznáváte se v tom? Jestli toužíte po změně a chcete si začít plnit sny, začněte hned teď....

Vzdělávání v jednotřídních školách: Proč je osobní přístup klíčem k úspěchu

Vzdělávání v jednotřídních školách přináší mnoho výhod, nejen bližší přístup učitelů k dětem, ale také jejich rozvoj a zvýšení socializace. Co konkrétně jednotřídní školy a školky nabízejí? A proč by právě toto...

Bezlepkový banánový chlebíček

Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány, rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V dalším kroku pak přidejte bezlep...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Babské rady na suchou pokožku hlavy: Vsaďte na přírodní prostředky

Suchá pokožka hlavy je nepříjemný fyzický problém, který vás může obtěžovat zejména ve společnosti. Pojí se s ním totiž i zvýšené svědění kůže nebo tvorba lupů. K zmírnění obtíží můžete samozřejmě použít speciá...

Na vlastní kůži: Za jediný den jsem si ušila vlastní boty. Zvládnete to taky

Ušít boty za jediný den? Nesmysl. Ruční práce, které jsou pro většinu žen relax, pro mě vždy byly noční můrou. Uháčkovala jsem jednu křivou šálu, s pletením jsem si jako levoruká nedokázala poradit a šití? Za c...

Život je jako jízda na horské dráze. Jednou jsi nahoře a pak dole

Novej rok 2025 je v plnym běhu a zima ve svym středu. Zanedlouho tu bude jaro, který mám spojený s takovou pohodou - pro mě je jaro znamením nový naděje a větší energie. Zpátky ale do přítomnosti. To, co mi připravil začátek roku, jsem si ani ve snu nedokázala představit.