Konec plastovému nádobí: Čeští studenti představili jedlý kelímek
Vysokoškoláci z Prahy Zuzana Zvěřová a Miroslav Myrončuk vymysleli unikátní jedlý kelímek, který nezatěžuje životní prostředí.
Jedlý kelímek je 100 % přírodní. Nápoj udrží bez problémů až dvanáct hodin. Ovšem po dobu 40 minut dokáže být stále křupavý. Recyklovatelný jedlý kelímek zvládne bez obav teplotu až 85 stupňů a perfektně izoluje.
Samotný kelímek je pak téměř nekalorický. Má jen 56 kcal. Nemá v sobě žádné živočišné složky, je tudíž vhodný i pro vegany. Kelímek neobsahuje ani žádná umělá barviva či umělé cukry. Po vypití kávy si ho tak můžete dát jako dezert nebo malou svačinku.
V současnosti jsou kelímky už k dostání na několika místech po republice. V Praze, v Hradci Králové, v Litoměřicích, Pardubicích, Jaroměři, Opavě, v Tuchlovicích, v Lounech nebo v Písku.
Diskuse k článku