Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Co takhle špíz bez masa?
Jestli už vás nudí klasické kuřecí špízy, zkuste místo masa vložit mezi zeleninu Jihočeské syrečky nakrájené na tlusté plátky. Grilováním se neroztečou, ale krásně změknou a rozvoní se. Mají minimum tuku, takže v kombinaci se zeleninou se nemusíte bát, že sníte víc než jeden špíz.
Délka přípravy: 30 minut
Ingredience
4 balení Syrečku od Madety
1 cuketa
1 lilek
1 červená paprika
1 červená cibule
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn…)
olivový olej
sůl
pepř
4 ks špejle
1 balení zakysané Jihočeské smetany
2 stroužky česneku
Návod na přípravu
Zeleninu opláchneme a nakrájíme na kolečka nebo vetší kostky. Syreček nakrájíme na silnější plátky. Zeleninu pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky. Na špejli napichujeme zeleninu se Syrečkem a dáme na gril. Mezitím si připravíme dip z Jihočeské zakysané smetany. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Zamícháme s Jihočeskou zakysanou smetanou a osolíme. Podáváme s grilovanými syrečkovými špízy.
Diskuse k článku