Poctivá švestková povidla v české a moravské kuchyni nesmí chybět

Poctivá švestková povidla v české a moravské kuchyni nesmí chybět

Výroba dobrých švestkových povidel si žádá především kvalitní švestky

Švestky pro výrobu švestkových povidel naše firma skládající se z rodin tří bratrů a jejich rodičů pěstuje na celkem 7,5 hektarech sadů. K tomu pak ještě půl hektaru připadá na sadbu hrušek, přičemž veškeré sady obhospodařováváme v režimu takzvané integrované produkce – s minimálním množstvím zásahů z hlediska hnojiv i pesticidů. Speciálně pro výrobu švestkových povidel jsme vysadili právě takovou skladbu odrůd, která dává v době dozrávání vysoký obsah cukru, který je pro kvalitu koncového výrobku důležitý. Proč? To si koncový zákazník možná často nemusí uvědomovat, ale díky tomu totiž není do našich povidel třeba následně dodávat přidaný cukr ani jiné konzervanty. Jedná se tak o čistě přírodní a zdravý produkt.

Jak švestková povidla vyrábíme

Na každých 100 gramů kvalitních švestkových povidel je použito nejméně 3x takové množství původní čerstvé suroviny, tedy 300 gramů čerstvých vyzrálých švestek. Tento poměr zaručuje skvělou chuť i konzistenci výsledných povidel. Povidla jsou přitom vyráběna výhradně v naší provozovně v moravských Pravčicích, a to co nejšetrnějšími postupy.

100% přírodní švestková povidla pro zdraví

Švestky jsou však nejen chutné ovoce, ale také nadmíru zdravé – obsahují totiž celou řadu pro naše tělo cenných látek. Jsou-li navíc švestky správně zpracovány v kvalitní povidla, celou řadu cenných vlastností si bez problémů zachovávají i v této polotekuté formě. Mít doma zásobu švestkových povidel vzhledem k rozmanitosti jejich využití tak není rozhodně od věci.

Švestková povidla Jiří Netopil jako vítěz dTestu a další ocenění

Přestože je pro nás nejdůležitější přímo spokojenost zákazníků, velmi si vážíme také nejrůznějších ocenění porot z řad odborníků a zástupců médií, která, věříme, kvalitu naší práce rovněž odráží. Zmínit můžeme například fakt, že se naše švestková povidla stala vítězem své kategorie dle uznávaného časopisu dTest (najdete v čísle 3/2016), kde uspěla mezi celkem 15 testovanými výrobky. V roce 2011 naše švestková povidla také získala ocenění regionální potravina Zlínského kraje, čehož si rovněž velmi ceníme a jsme rádi, že právě regionální potraviny se zejména v posledních letech těší mezi veřejností čím dál větší oblibě.

oc-povidla_0

Pěstitelská pálenice Pravčice je tady pro vaše legální pálení domácí slivovice

Nesoustředíme se však výhradně jen na výrobu švestkových povidel, ale uvědomujeme si, že mnoho lidí dává přednost švestkám a dalšímu ovoci spíše v kapalném stavu – slivovici, meruňkovici a dalším typům pálenek. Proto v Pravčicích provozujeme také oblíbenou pěstitelskou pálenici. Tu jsme vybavili špičkovou palírenskou technologií společnosti Arnold Holstein z Německa, kterou odborníci považují za světovou špičku v oblasti zařízení pro výrobu destilátů.

Muzeum zemědělské techniky našich dědů

Kromě výroby švestkových povidel a provozování pěstitelské pálenice se však zaměřujeme také na oblast osvěty a vzdělávání. V rámci Muzea zemědělské techniky našich dědů si naši návštěvníci z řad dětí i dospělých mohou prohlédnout celou řadu zajímavých exponátů. K vidění jsou nejen historické zemědělské stroje, nářadí a další pracovní pomůcky, které používali sedláci při své každodenní práci na poli, ale také celá řada zemědělských dopravních prostředků. Nechybí proto kočáry, bryčky a traktory. Tradiční vybavení gruntů a stodol pak doplňuje také šlechtitelský koutek zemědělských plodin. Muzeum zemědělské techniky našich dědů je v provozu zpravidla od května do října, a to ve všední dny v časech 9 – 16 hodin, o víkendech pak na objednání. Najdete jej na adrese Pravčice 242 a domluvit se na návštěvě můžete na telefonním čísle 573 330 797.

Více informací o švestkových povidlech Jiří Netopil najdete kromě našeho webu také například na našem Facebooku „Švestková povidla Jiří Netopil“.



Diskuse k článku

  • Jiříčkovi

    13:34 22. 1. 2018 -1
    Zkusili jsme o víkendu a opravdu jsou výborné. Ve všem a na všem :-)

Lunární kalendář

PONDĚLÍ 22. 07. 2024
vodnář
Měsíc putuje ve znamení Vodnáře a je v ubývající fázi. Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Nezatěžujte nohy dlouhým chozením a stáním. Vhodný den…
více o tomto dni
ÚTERÝ 23. 07. 2024
vodnář
Měsíc putuje ve znamení Vodnáře a je v ubývající fázi. Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Nezatěžujte nohy dlouhým chozením a stáním. Vhodný den…
více o tomto dni
STŘEDA 24. 07. 2024
ryby
Měsíc putuje znamením Ryb, je v ubývající fázi. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Věnujte se…
více o tomto dni
ČTVRTEK 25. 07. 2024
ryby
Měsíc putuje znamením Ryb, je v ubývající fázi. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Věnujte se…
více o tomto dni
PÁTEK 26. 07. 2024
beran
Měsíc ubývá a putuje ve znamení Berana. Beran ovlivňuje hlavu, obličej, mozek, oči, nos a životní sílu. Trpíte-li na migrény, pijte hodně čisté vody…
více o tomto dni
SOBOTA 27. 07. 2024
beran
Měsíc ubývá a putuje ve znamení Berana. Beran ovlivňuje hlavu, obličej, mozek, oči, nos a životní sílu. Trpíte-li na migrény, pijte hodně čisté vody…
více o tomto dni
NEDĚLE 28. 07. 2024
býk
Měsíc ubývá a putuje ve znamení Býka, který má vliv na oblast krku a ovlivňuje také čich a chuť. Chraňte dnes svůj krk šálou, kloktejte bylinné…
více o tomto dni

Kozoroh – Horoskop 2024

To co je zde o kozorohu napsáno, jsou jen lži. Tohle bych spíš trestal upálením.

Posmrtný život: Co je po smrti? Odchází naše duše skutečně do věčné blaženosti?

Se schizofrenií nejsem v životě spokojený a štastný, žiju v neustálích obavách, ve strachu a v neduvěře k sobě...

Váhy – Horoskop 2024

Dobry den, rada čtu horoskopy ale tech reklam co tam skáče neustále ,clovek se nemuze soustředit a nastvane je...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Nové BF boty

Ahojky, mám dotaz... Ráda bych udělala něco pro svoje zdraví. Teda spíše pro zdraví mý...

Umělé oplodnění

Ahoj, chápu, že rozhodnutí hledat pomoc s reprodukcí může být emocionálně náročné. ...

Přrodní látky na zvýšený cholesterol

Ahoj, taky sem mel problemy s vysokym cholesterolem. Kamarad mi doporučil fermentovanou ryzi, ...
Zobrazit všechna témata

Překladač s umělou inteligencí poskytne kvalitnější překlady

Bojujete občas s jazykem? Nejste si jistí v kramflecích v angličtině, nebo se sem tam setkáváte s obsahem v jiných jazycích, kterými nemluvíte? Je to běžné, překladač skoro denně používá drtivá většina lidí. Do...

Čerstvé zelené fazolky: Výživný balzám pro tělo i potěšení pro chuťové buňky

Fazolky bez chuti v podivné omáčce si ze školní jídelny pamatuje každý. A bohužel mnohým při této vzpomínce ještě dnes naskakuje husí kůže. Ovšem čerstvé zelené fazolky připravené skutečně dobře a kvalitně, jso...

Zlomeniny pánve

Pletenec pánevní je označení pro anatomickou strukturu prstencovitého tvaru, která leží na bázi páteře. Kost pánevní je párová a srůstá ve stydké oblasti. Kost je plochá a vznikla srůstem kostí kyčelní, sedací ...

Bezlepkový banánový chlebíček

Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány, rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V dalším kroku pak přidejte bezlep...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Nová etapa života začíná... aneb Znovu a lépe

Taky jste v životě někdy udělali věci, na který nejste zrovna pyšný? Já mnohokrát. Ale vždycky jsem se z nich snažila ponaučit. A právě teď skončila jedna etapa, která mě celý tři roky tížila. Nebudu zastírat skutečnosti, protože můj příběh může třeba někoho inspirovat k tomu, žít líp a vyvarovat se stejným chybám. Co mě tedy posunulo dál?