S příchodem jara se doslova nabízí odlehčení jídelníčku pomocí sezónní zeleniny. Dopřejte si jarní salát!

8 chutných receptů na jarní salát, které ozdraví a oživí váš jídelníček

Právě nastává ideální období k tomu dopřát si vitamíny a minerály nabitý jarní salát. Zužitkujte sezónní ingredience a zpestřete své rodinné menu neobvyklými variacemi. Spokojení budou jak milovníci masa, tak i vegetariáni a vegani.

Přinášíme vám 8 výtečných receptů na jarní salát, které velice rádi zařadíte do svého jídelníčku. Konzumovat je můžete jak na svačinu, tak třeba jako lehký oběd či večeři. Dáte přednost jednoduché veganské variaci s cizrnou, hráškem a ředkvičkami, nebo raději zvolíte luštěninovou směs se šťavnatým hovězím steakem?

1. Jarní salát s novými bramborami, chřestem, vejci na hniličku a nakládanou ředkvičkou

Vychutnejte si svěží jarní salát s křupavými novými bramborami, chřestem, vajíčky na hniličku a nakládanými ředkvičkami. Tento jednoduchý pokrm oslavuje sezónní suroviny a je ideální pro lehký oběd nebo večeři. Lahodný dresink dodává každému soustu nezapomenutelnou chuť!

Čtěte také:

Medvědí česnek v hlavní roli: Připravte si 4 skvělé recepty

Potřebné ingredience

Na brambory a zeleninu:

  • 750 g nových brambor
  • 2 až 3 lžíce olivového nebo řepkového oleje
  • 250 g chřestu (odříznuté konce)
  • 200 g ředkviček (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 lžička krupicového cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 vejce
  • 1 lžíce kaparů

Na dresink:

  • kůra z 1 citronu
  • 1 a ½ lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 100 g zakysané smetany nebo přírodního jogurtu
  • 100 g majonézy
  • 1 malý stroužek česneku (nastrouhaný)
  • malá hrst kopru (nasekaný), plus pár snítek na ozdobu

Recept na jarní salát novými bramborami, chřestem, vejci na hniličku a nakládanou ředkvičkou

  1. Vaření brambor: Brambory omyjte teplou vodou, vložte do velkého hrnce, zalijte vodou a dobře osolte. Přiveďte k varu a vařte asi 10 až 12 minut, dokud nebudou měkké – zkontrolujte ostrým nožem. Nakonec sceďte a nechte několik minut schnout.
  2. Pečení brambor a chřestu: Předehřejte troubu na 200 °C (180 °C horkovzdušná). Plech pokapejte 1 lžící oleje a dejte na pár minut rozehřát do trouby. Brambory přesuňte na horký plech a každý kus lehce zmáčkněte například pomocí vidličky. Nakonec je pokapejte zbytkem oleje, dobře osolte a pečte asi 45 minut, v polovině pečení otočte. Dále osolte a opepřete chřest a promíchejte s trochou oleje; v posledních 10 minutách pečení ho přidejte na plech k bramborám.
  3. Nakládání ředkviček: V malé misce smíchejte plátky ředkviček s cukrem, citronovou šťávou a špetkou soli. Nechte alespoň 15 minut marinovat.
  4. Vejce na hniličku: Vejce vařte v hrnci s vroucí vodou po dobu asi šesti minut. Poté je přesuňte do misky se studenou vodou, dokud nebudete připraveni servírovat.
  5. Dresink: Smíchejte všechny ingredience na dresink v malé misce a odložte stranou.
  6. Servírování: Pečené brambory a chřest přesuňte na talíř nebo podnos. Přelijte dresinkem a posypte nakládanými ředkvičkami. Vejce oloupejte, rozkrojte napůl a naaranžujte na vrch brambor a chřestu. Jarní salát posypte kapary, snítkami kopru a dochuťte čerstvě mletým černým pepřem. Dobrou chuť!

2. Jarní salát s kuřecím masem a satay omáčkou

Tento chutný jarní salát s vysokým obsahem bílkovin je ideální pro rychlou večeři během týdne. Marinovaná kuřecí prsa s výraznou arašídovou satay omáčkou přinášejí skvělou kombinaci chutí.

Potřebné ingredience

Na kuře:

  • 1 lžíce tamari sójové omáčky
  • 1 lžička středně pálivého kari koření
  • ¼ lžičky mletého kmínu
  • 1 stroužek česneku (jemně nastrouhaný)
  • 1 lžička tekutého medu
  • 2 kuřecí prsa bez kůže (nebo krůtí prsa)

Na satay omáčku:

  • 1 lžíce arašídového másla (ideálně bez cukru a palmového oleje)
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce vody

Na salát:

  • 2 srdíčka římského salátu (nakrájená na klínky)
  • ¼ salátové okurky (půlená a nakrájená na plátky)
  • 1 banánová šalotka (půlená a tenké plátky)
  • hrst koriandru (nasekaný)
  • semínka z poloviny granátového jablka

Recept na jarní salát s kuřecím masem a satay omáčkou

  1. Marinování kuřete: Ve velké misce smíchejte omáčku tamari, kari koření, kmín, česnek a med. Kuřecí prsa horizontálně rozkrojte na dva tenčí filety, přidejte do marinády a dobře promíchejte. Nechte marinovat v lednici alespoň hodinu, ideálně přes noc.
  2. Příprava omáčky: Smíchejte arašídové máslo, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu a vodu, dokud nevznikne hladká omáčka. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody.
  3. Vaření kuřete: Rozehřejte nepřilnavou pánev a potřete ji trochou slunečnicového oleje. Kuře opékejte pod pokličkou na středním ohni asi 5 až 6 minut, poslední minutu otočte, dokud není propečené a šťavnaté. Nechte pár minut odpočinout.
  4. Příprava salátu: Mezitím smíchejte římský salát, okurku, šalotku, koriandr a semínka granátového jablka. Rozdělte na talíře a pokapejte trochou satay omáčky.
  5. Servírování: Kuře nakrájejte na tenké plátky, položte na jarní salát a přelijte zbytkem omáčky. Ihned podávejte.

Křupavé ředkvičky dodají kdejakému jarnímu salátu šmrnc.

3. Jarní salát s cizrnou, hráškem a ředkvičkami

Ozdravte svůj jídelníček a připravte si tento jednoduchý a cenově dostupný jarní salát, v němž hraje hlavní roli cizrna. Jde o veganskou variaci, která však potěší svou lahodnou chutí i masožravce.

Potřebné ingredience

  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce garam masaly
  • 2 plechovky cizrny (po cca 400 g), scezené a opláchnuté
  • 250 g směsi vařených obilovin (např. quinoa s bulgurem)
  • 250 g mraženého hrášku
  • kůra a šťáva ze 2 citronů (chemicky neošetřených)
  • velké balení petržele (listy hrubě nasekané)
  • velké balení máty (listy hrubě nasekané)
  • 250 g ředkviček (hrubě nasekané)
  • 1 salátová okurka (nakrájená)
  • semínka z granátového jablka na ozdobu

Recept na jarní salát s cizrnou, hráškem a ředkvičkami

  1. Pečení cizrny: Předehřejte troubu na 200 °C (180 °C horkovzdušná). Smíchejte 4 lžíce olivového oleje s garam masalou a trochou soli. Cizrnu promíchejte v této směsi na velkém pekáči a pečte asi 15 minut, dokud nezačne být křupavá. Poté přidejte směs vařených obilovin, hrášek, citronovou kůru, promíchejte a vraťte do trouby na dalších 10 minut, dokud se vše neprohřeje.
  2. Příprava salátu: Směs přesuňte z pekáče do velké mísy nebo na servírovací tác. Přidejte nasekané bylinky, ředkvičky, okurku, zbytek olivového oleje a citronovou šťávu. Dobře promíchejte.
  3. Servírování: Jarní salát dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Ozdobte semínky granátového jablka. Zbytky salátu můžete uchovat v lednici a použít jako oběd na další den.

4. Jarní salát s tuňákem, bílými fazolemi a chřestem

Tento výživný jarní salát je hotový během několika minut. Je bez lepku, nízkokalorický a plný bílkovin, hodí se tedy i do redukčního jídelníčku.

Potřebné ingredience

  • 1 velký svazek chřestu
  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (scezené)
  • 2 plechovky bílých fazolí (scezené)
  • 1 červená cibule (velmi jemně nasekaná)
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce estragonu (jemně nasekaný)

Recept na jarní salát s tuňákem, bílými fazolemi a chřestem

  1. Vaření chřestu: Chřest uvařte ve velkém hrnci s vroucí vodou po dobu 4 až 5 minut, dokud nezměkne. Dobře sceďte, propláchněte studenou vodou a nakrájejte na kousky o délce prstu.
  2. Příprava salátu: Ve velké servírovací míse smíchejte tuňáka, fazole, cibuli, kapary a připravený chřest.
  3. Dresink: Dále smíchejte olivový olej, červený vinný ocet, nasekaný estragon a vytvořte dresink. Tím pak přelijte salát a promíchejte.
  4. Servírování: Jarní salát s tuňákem, bílými fazolemi a chřestem nechte vychladit v lednici do podávání nebo podávejte ihned.

5. Jarní salát s pečeným květákem a cibulí

Pokud máte rádi květák v jakýchkoliv variacích, zaujme vás recept na tento výtečný jarní salát. Doplněn je o špenát, cibuli, mandle, kopr a sladké rozinky.

Potřebné ingredience

  • 1 květák (rozebraný na růžičky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 3 lžíce sherry octa
  • 1 a ½ lžíce medu
  • 3 lžíce rozinek
  • malý svazek kopru (nasekaný)
  • 3 lžíce opražených mandlových lupínků
  • 50 g baby špenátu

Recept na jarní salát s pečeným květákem a cibulí

  1. Pečení květáku: Předehřejte troubu na 200 °C (180 °C horkovzdušná). Květák promíchejte s olivovým olejem, osolte a pečte na plechu asi 15 minut. Poté přidejte červenou cibuli a pečte dalších 15 až 20 minut, dokud nebude květák měkký.
  2. Příprava dresinku: Mezitím smíchejte sherry ocet, med, rozinky a dochuťte solí a pepřem.
  3. Servírování: Hotový květák promíchejte s připraveným dresinkem, koprem, mandlovými lupínky a baby špenátem. Podávejte teplé.

6. Jarní salát s červenou řepou, mrkví, fetou a lískovými oříšky

Tento pestrobarevný jarní salát kombinuje pečenou červenou řepu a mrkev, quinou, bulgur, bylinky i citrusy pro osvěžující chuť. Dopřejte si pořádnou dávku vitamínů s počátkem jara!

Potřebné ingredience

  • 4 mrkve (asi 450 g, nakrájené na hranolky)
  • 4 červené řepy (asi 450 g, oloupané a nakrájené na tenké klínky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g směsi quinoy a bulguru
  • 2 lžíce medu
  • kůra a šťáva ze 2 citronů (chemicky neošetřených)
  • kůra a šťáva z 1 pomeranče (chemicky neošetřeného)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 75 g lískových oříšků (hrubě nasekaných)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • malý svazek máty (nasekané)
  • malý svazek petržele (nasekané)
  • malý svazek kopru (nasekaného)
  • 200 g fety (rozdrobené)

Recept na jarní salát s červenou řepou, mrkví, fetou a lískovými oříšky

  1. Pečení zeleniny: Předehřejte troubu na 200 °C (180 °C horkovzdušná). Mrkev a řepu dejte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte, promíchejte a pečte asi 25 minut.
  2. Vaření obilovin: Uvařte směs quinoy a bulguru podle návodu na obalu v osolené vodě. Sceďte a nechte mírně vychladnout.
  3. Dresink: Smíchejte med, citronovou kůru, pomerančovou kůru, šťávy z citrusů, kmín a koriandr. Pečenou zeleninu pokapejte dresinkem, posypte lískovými oříšky a vraťte na dalších 10 minut do trouby.
  4. Servírování: Na servírovací talíř dejte směs obilovin, pokapejte citronovou šťávou a extra panenským olejem. Přidejte většinu bylinek a fetu, promíchejte. Navrch položte pečenou zeleninu s oříšky a zbylé bylinky.

Jarní salát s hovězím steakem vás skvěle zasytí a dodá i potřebné vitamíny.

7. Jarní salát s kuřetem, avokádem, římským salátem, ředkvičkami a jablkem

Svěží chuť tohoto lehkého jarního salátu si doslova zamilujete. Kombinace kuřecího masa, římského salátu, ředkviček, jablka, okurky, avokáda a řapíkatého celeru je naprosto božská. Vyzkoušejte ji.

Potřebné ingredience

Na salát:

  • 4 kuřecí prsa (syrová nebo vařená)
  • 2 stonky řapíkatého celeru (nakrájené najemno)
  • 1 římský salát (listy oddělené)
  • 200 g ředkviček (nakrájených na tenké plátky)
  • 1 zelené jablko (bez jádřince, nakrájené najemno)
  • 1 salátová okurka (nakrájená najemno)
  • 1 velké avokádo (nakrájené na kousky)

Na dresink:

  • 1 velké avokádo (nakrájené na kousky)
  • 200 g řeckého jogurtu
  • asi 15 g pažitky, 15 g kopru a 15 g petržele (nasekané)
  • 3 jarní cibulky (nasekané)
  • 4 lžíce rýžového octa
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • šťáva z jednoho citronu (+ kůra na ozdobu)
  • stroužek česneku

Recept na jarní salát s kuřetem, avokádem, římským salátem, ředkvičkami a jablkem

  1. Příprava kuřete: Pokud používáte syrové kuře, opečte ho na pánvi asi po dobu 7 až 8 minut z každé strany. Nechte odpočinout před krájením.
  2. Dresink: V mixéru rozmixujte dužinu z avokáda, jogurt, bylinky, cibulku, ocet, olej, citronovou šťávu a česnek do hladké konzistence. Podle potřeby přidejte vodu pro tekutější konzistenci.
  3. Servírování: Smíchejte kuře s částí dresinku. Na talíři naaranžujte salátové listy spolu se zeleninou a avokádem. Pokapejte zbývajícím dresinkem.

8. Jarní salát s hovězím steakem, červenou řepou a luštěninami

A na závěr pro vás máme masitý jarní salát, jenž si oblíbí hlavně milovníci hovězích steaků. Doplněn je pak o zdravou červenou řepu a luštěniny.

Potřebné ingredience

  • 1 lžíce ostrého křenového dresinku/jemný strouhaný křen
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • ½ lžičky medu
  • šťáva z 1 citronu
  • 200 g hovězí svíčkové
  • 1 a ½ lžíce za studena lisovaného řepkového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g mraženého hrášku
  • 250 g předvařené zelené francouzské čočky (puy)
  • 120 g vařených fazolí (například typ runner)
  • 200 g předvařené červené řepy (nakrájené na klínky)
  • ½ malé balení kopru (nasekaný)
  • dvě hrsti rukoly

Recept na jarní salát s hovězím steakem, červenou řepou a luštěninami

  1. Příprava dresinku: Smíchejte jemný strouhaný křen, jogurt a med. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou podle chuti.
  2. Příprava steaku: Osolte a opepřete steak ze všech stran. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Steak opékejte podle preferencí – pro středně propečený asi 2 až 3 minuty z každé strany. Poté ho odložte stranou a nechte chvíli odpočinout.
  3. Příprava zeleniny: Na stejnou pánev přidejte zbylou lžíci oleje, lehce rozmáčkněte česnek a vložte hrášek, čočku, fazole a červenou řepu. Míchejte několik minut, dokud se hrášek a řepa neprohřejí. Nakonec zeleninu sundejte z ohně a vmíchejte citronovou šťávu, kopr a rukolu.
  4. Servírování: Steak nakrájejte na tenké plátky. Jarní salát rozdělte na dva talíře, naaranžujte na něj steakové plátky a pokapejte připraveným dresinkem.

Autor článku: Iveta Reinisch



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Lunární kalendář

PÁTEK 25. 04. 2025
ryby
Měsíc putuje znamením Ryb, je v ubývající fázi. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Věnujte se…
více o tomto dni
SOBOTA 26. 04. 2025
beran
Měsíc ubývá a putuje ve znamení Berana. Beran ovlivňuje hlavu, obličej, mozek, oči, nos a životní sílu. Trpíte-li na migrény, pijte hodně čisté vody…
více o tomto dni
NEDĚLE 27. 04. 2025
beran
Měsíc putuje ve znamení Berana, dnes je novoluní. Beran ovlivňuje hlavu, obličej, mozek, oči, nos a životní sílu. Pokud trpíte na migrény, pijte…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 28. 04. 2025
býk
Měsíc přibývá a putuje ve znamení Býka, který má vliv na oblast krku a ovlivňuje také čich a chuť. Chraňte dnes svůj krk šálou, kloktejte bylinné…
více o tomto dni
ÚTERÝ 29. 04. 2025
býk
Měsíc přibývá a putuje ve znamení Býka, který má vliv na oblast krku a ovlivňuje také čich a chuť. Chraňte dnes svůj krk šálou, kloktejte bylinné…
více o tomto dni
STŘEDA 30. 04. 2025
blíženci
Měsíc putuje v Blížencích a je v přibývající fázi. Blíženci ovlivňují ramena, paže, záda, ruce, průdušky a plíce. Jděte na procházku, čerstvý vzduch…
více o tomto dni
ČTVRTEK 01. 05. 2025
blíženci
Měsíc putuje v Blížencích a je v přibývající fázi. Blíženci ovlivňují ramena, paže, záda, ruce, průdušky a plíce. Jděte na procházku, čerstvý vzduch…
více o tomto dni

Dobrý kontakt k tématu

Karmický vztah nebo opravdová láska? Naučte se je od sebe rozeznávat

ahoj, pokud je to nahoda, tak mi to prijde zajimave hodne a napsal bych o tom nejakou kratkou osobni zpoved..a...

Karmický vztah nebo opravdová láska? Naučte se je od sebe rozeznávat

Krasny den prosim ohledne karmickeho vztahu o kterem jsem predvedcena ze existuje protoze jsem ho zazila, je...

Třinácté znamení Hadonoš: Jste narození v jiném znamení zvěrokruhu?

ja jsem hadonos, nikdy jsem se necitila jako ulitly strelec, vzdycky me to tahlo k lecitelstvi (neplest si s a...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Půjčka na splacení dluhu nebo zaplacení účtů nebo zahájení nového podnikání, Nebank...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Dobrý den, pracuji ve finanční instituci a ta nám poskytuje půjčky pro lidi v nouzi. Pot�...

EXPRESNÍ PŮJČKY DO 30 MINUT

Dobrý den, pracuji ve finanční instituci a ta nám poskytuje půjčky pro lidi v nouzi. Pot...
Zobrazit všechna témata

Skrytá sůl v potravinách útočí na naše zdraví. Které potraviny jsou nejhorší?

Sůl je pro fungování lidského těla nezbytná, ale její nadměrná konzumace zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku, srdečních onemocnění a ledvinových problémů. Skrytá sůl se přitom nachází i tam, kde bychom ji ne...

5 chyb, kvůli kterým můžete snadno a rychle zničit váš vztah

Vztahy jsou křehké a i malá nedorozumění mohou způsobit jejich postupné rozpadání. Mnozí se však často dopouštějí chyb, které mohou mít okamžité a devastující následky. Od nedostatku komunikace po neschopnost r...

Jarní květiny ve váze: Tipy, jak je udržet krásné a čerstvé co nejdéle

Čerstvé květiny na jaře jsou symbolem ožívající přírody a radosti. Aby jejich krása vydržela co nejdéle, je důležité věnovat jim správnou péči. Poradíme vám, jak udržet čerstvé řezané květiny co nejdéle při živ...

Na kole s větrem o závod

Jaro je tu! Vyrazili jste na první projížďku na kole a zjistili jste, že to není ono? Možná je na čase vyměnit své staré jízdní kolo za novější model. Nechte si poradit od odborníků, šlápněte do pedálů a uháněj...

Výlet na Moravu, který chutná po vínu

Pokud nevíte, kde vám hlava stojí a nutně potřebujete odpočinek, vyrazte o víkendu s partnerem nebo přáteli na Moravu. Ubytujte se nedaleko vinice či vinařství, odpočívejte, bavte se a degustujte dobré víno.

Ješitnost se netýká jen mužů. Jak ovlivňuje náš život?

Tradičně je ješitnost připisována mužům, avšak velice běžně ji můžeme vídat i u ženského pohlaví. Znáte ve svém okolí někoho, kdo je ješitný? Pak možná tušíte, v čem tkví tato často negativně vnímaná povahová v...

Vzdělávání v jednotřídních školách: Proč je osobní přístup klíčem k úspěchu

Vzdělávání v jednotřídních školách přináší mnoho výhod, nejen bližší přístup učitelů k dětem, ale také jejich rozvoj a zvýšení socializace. Co konkrétně jednotřídní školy a školky nabízejí? A proč by právě toto...

Ergoterapie jako cesta k lepšímu a kvalitnějšímu životu

Už jste někdy slyšeli o ergoterapii? Je to obor, který lidem pomáhá překonávat různé zdravotní problémy, aby mohli znovu vykonávat každodenní činnosti. Ať už jde o zranění, nemoc nebo zhoršení pohybových schopn...

Velikonoční pondělí: Oslavy jara, života a tradic

Velikonoční pondělí je dnem plným tradic, které mají kořeny v dávných pohanských i křesťanských rituálech. Kromě tradiční pomlázky a barvení vajíček nechybí obchůzky koledníků nebo polévání vodou. A chybět samo...

Bezlepkový banánový chlebíček

Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány, rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V dalším kroku pak přidejte bezlep...

Línání u psů je na jaře běžné. Kdy ale zbystřit?

S příchodem jara se chovatelé potýkají s nadměrným línáním u psů. Toto „shazování“ srsti není nic nenormálního a obvykle ustane do jednoho až dvou měsíců. Pejskové se tak zkrátka připravují na teplejší sezónu. ...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Na vlastní kůži: Hydrocolon terapie vyčistí střeva a nastartuje detoxikaci. Skutečně to funguje?

Otázka, která mi vrtala hlavou už pěknou řádku let. Ale přece si nepůjdu někam jen tak nechat vypláchnout tlusté střevo. Co když m...

Život je jako jízda na horské dráze. Jednou jsi nahoře a pak dole

Novej rok 2025 je v plnym běhu a zima ve svym středu. Zanedlouho tu bude jaro, který mám spojený s takovou pohodou - pro mě je jaro znamením nový naděje a větší energie. Zpátky ale do přítomnosti. To, co mi připravil začátek roku, jsem si ani ve snu nedokázala představit.