Mezi nepečené dezerty osvěžující chuti můžeme zařadit cheesecake s limoncellem.

Nepečené dezerty 4x jinak: Zamlsejte si s netradičními chuťovými kombinacemi

Nepečené dezerty uvítá mnoho věčně zaneprázdněných hospodyněk, které nemají čas postávat dlouhé hodiny u kuchyňské linky a sporáku. Takové zákusky budete mít hotové do několika málo minut. Osvěžte se netradičními kombinacemi ingrediencí.

Je libo vyzkoušet sušenkový cheesecake s dýňovým krémem, avokádové košíčky s kokosem, francouzský preclíkový koláč, nebo ten s chutným italským nápojem limoncello? Všechny tyto nepečené dezerty vás okouzlí svou fantastickou chutí. Vyberte si svého favorita a vyzkoušejte něco nového.

Nepečené dezerty 4x jinak: Sušenkový cheesecake s dýňovým krémem

Sušenkový cheesecake s dýňovým krémem si zamilujete už po prvním soustu. Patří mezi nepečené dezerty, které budete mít hotové už do čtvrt hodiny. Musíte však počítat s určitou dobou chlazení v lednici. Potřebovat budete tyto suroviny (1 hrnek = cca 250 g/ml):

Čtěte také:

Kremrole: Upečte si tento tradiční dezert snadno doma

  • jemně nadrcené máslové sušenky: 1 a ½ hrnku
  • krystalový cukr: 2 lžíce
  • změklé máslo: 5 lžic
  • tučnou smetanu ke šlehání: 250 ml
  • mascarpone: asi 500 gramů
  • dýňové pyré (můžete si připravit vlastní): 1 hrnek
  • moučkový cukr: 1 hrnek
  • vanilkový extrakt: 1 lžička
  • mletá skořice: 1 lžička
  • muškátový oříšek (mletý): ½ lžičky
  • sůl: ¼ lžičky

Začněte přípravou sušenkového korpusu. V míse si smíchejte nadrcené máslové sušenky, krystalový cukr a vlijte v mikrovlnce rozpuštěné máslo. Hmotu navrstvěte do dortové formy a dobře uhlaďte. Nyní si vyšlehejte smetanu do tuhého krému a dejte stranou (měla by být vychlazená). Následně na to promíchejte mascarpone s dýňovým pyré, moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem, mletou skořicí, muškátovým oříškem a trochou soli. Nakonec metličkou zakomponujte do směsi i šlehačku. Připravenou náplň navrstvěte na sušenkový korpus a dejte chladit a tuhnout do lednice na cca 4 hodiny (pokud to tedy vydržíte). Poté skvost, který patří mezi rychlé i netradiční nepečené dezerty, ochutnejte. Je velmi lahodný. Dobrou chuť.

Nepečené dezerty 4x jinak: Avokádové košíčky s kokosem

Avokádové košíčky s kokosem se řadí mezi zdravější nepečené dezerty. V podstatě v receptu neobjevíte klasický cukr. Vše je čistě přírodní. Především vás tato dobrota osvěží v letních měsících, protože se zamrazuje. Připravte si tyto ingredience na zhruba 12 košíčků (1 hrnek = 250 g/ml):

  • mandlová moučka: 2 hrnky
  • sušené datle bez pecky: 10 ks
  • neslazený strouhaný kokos: 4 lžíce
  • špetka soli
  • zralé avokádo: 2 ks
  • šťáva z limet: 4 lžíce
  • přírodní med: 6 lžic
  • bílý řecký jogurt: 1 a ½ hrnku
  • vanilkový extrakt: 2 lžičky
  • kůra z bio limety: na ozdobu dle preferencí
  • trochu opraženého kokosu: na ozdobu dle preferencí

Do kuchyňského robotu vložte mandlovou moučku, datle, kokos, špetku soli a rozmixujte na homogenní hmotu. Poté směs po lžíci navrstvěte do dezertních košíčků (nebo formy na muffiny) a dobře upěchujte. Na korpus pak naneste krém, který jste si připravili rozmixováním avokádové dužiny, vanilkového extraktu, hustého řeckého jogurtu, medu, šťávy z limet. Na povrch jednotlivých porcí můžete nasypat opražený kokos a strouhanou kůru z bio limety. Své mini nepečené dezerty nakonec dejte na pár hodin do mrazáku, aby ztuhly a podávejte jako osvěžující mls (nechte asi 10 minut povolit při pokojové teplotě).

Nepečené dezerty z preclíků.

Nepečené dezerty 4x jinak: Francouzský preclíkový koláč

Už jste ochutnali nepečené dezerty, v kterých se snoubí sladké i slané chutě? Pokud nikoliv, můžete tak učinit s francouzským preclíkovým koláčem. Je skutečně výtečný. Na jeho přípravu potřebujete tyto suroviny (1 hrnek = 250 g/ml):

  • drcené preclíky: 1 a ¾ hrnku
  • přírodní med: ¼ hrnku
  • nesolené máslo: ½ hrnku
  • polosladká tmavá čokoláda: cca 1 a ½ tabulky
  • solené máslo: 1 hrnek
  • krystalový cukr: 1 hrnek
  • vanilkový extrakt: 1 lžíce
  • vejce: 4 ks
  • smetana ke šlehání: 1 kelímek
  • drcené preclíky na ozdobu: asi hrst

Nejprve si v míse vyšlehejte změklé máslo spolu s medem do hladké pěny. Poté přisypte jemně nadrcené preclíky a vytvořte homogenní směs. Nakonec ji naneste na dno koláčové formy, důkladně uhlaďte a dejte chladit do lednice. Mezitím se pusťte do přípravy krémové náplně. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce si rozpusťte polosladkou tmavou čokoládu. Následně si v jiné misce vyšlehejte solené máslo s krystalovým cukrem, vanilkovým extraktem a postupně zapracujte i vlažnou rozpuštěnou čokoládu. Nyní přidávejte do krému vejce (jedno po druhém). Mixujte suroviny na střední rychlost po dobu až čtvrt hodiny, abyste získali nadýchanou hmotu. Tu nakonec vlijte na vychlazený preclíkový korpus a dejte tuhnout opět do chladničky na minimálně dvě hodiny. Podávejte s čerstvě ušlehanou smetanou a drcenými preclíky. Tento zákusek se jistě zařadí mezi vaše oblíbené nepečené dezerty, pakliže rádi experimentujete s chutěmi.

Nepečené dezerty 4x jinak: Zmrzlinový koláč s limoncellem

Už jste slyšeli o limoncellu? Jedná se o likér, který se vyrábí ze sorrentských citronů. Je velmi osvěžující. My vám ho nyní představíme v lahodném zmrzlinovém koláči. I nepečené dezerty totiž dokáže povznést, nejen náladu konzumenta. Připravte si tyto ingredience (pro cca 8 lidí):

  • vanilková zmrzlina (povolená): 1 litr
  • měkký slazený tvaroh: cca 100 až 120 gramů
  • likér limoncello: 3 až 4 lžíce
  • kůra z bio citronů: 1 lžička
  • drcené celozrnné sušenky: 1 a ½ hrnku
  • krupicový cukr: ¼ hrnku
  • rozpuštěné máslo: ¼ hrnku
  • bílá čokoláda: 180 až 200 gramů
  • smetana ke šlehání: 1 hrnek

Zmrzlinový koláč s limoncellem lze zařadit mezi nepečené dezerty, které vyžadují určitou dávku trpělivosti při přípravě. Náplň by se totiž měla chladit několik hodin, ideálně pak přes noc. Začněte tedy tím, že si v míse rozmixujete povolenou vanilkovou zmrzlinu spolu s polovinou slazeného tvarohu, asi třemi lžícemi limoncella a bio citronovou kůrou. Tuto směs pak dejte do mrazáku přes noc. Nyní si rozpusťte bílou čokoládu ve vodní lázni s asi 50 mililitry smetany ke šlehání. Zbylé množství vyšlehejte do tuha. V další fázi zakomponujte do šlehačky slazený tvaroh (všechen, který vám zbyl) a rozpuštěnou bílou čokoládu. Krém dejte chladit do lednice. Ještě potřebujete připravit korpus. Ten vyrobíte z drcených celozrnných sušenek, rozpuštěného másla a cukru. Směs navrstvěte do formy na koláč (můžete nechat asi 5 minut propéct do křupava, pokud chcete) a naneste na ni krém mražený citronový a na vrch ten čokoládový se smetanou. Dejte zpět do mrazáku asi na hodinu a pak podávejte. Dobrou chuť.

A jaké další dezerty vás mohou potěšit? Níže několik tipů, kam dál:

6x luxusní vegan dezert na neděli

10x rychlé dezerty a moučníky k odpolední kávě

Čokoládový dezert 5x jinak. Přinášíme rychlé a snadné recepty!

Nepečené dezerty 10x jinak: Jakou sladkou tečkou zakončíte slavnostní oběd nebo večeři?

Autor článku: Iveta Berezkinová



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Lunární kalendář

SOBOTA 19. 04. 2025
kozoroh
Měsíc putuje znamením Kozoroha a je v ubývající fázi. Kozoroh má vliv na pleť, ale působí také na kolena, kyčle a klouby. Nepodnikejte dnes dlouhé…
více o tomto dni
NEDĚLE 20. 04. 2025
kozoroh
Měsíc putuje znamením Kozoroha a je v ubývající fázi. Kozoroh má vliv na pleť, ale působí také na kolena, kyčle a klouby. Nepodnikejte dnes dlouhé…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 21. 04. 2025
kozoroh
Měsíc putuje znamením Kozoroha a je v ubývající fázi. Kozoroh má vliv na pleť, ale působí také na kolena, kyčle a klouby. Nepodnikejte dnes dlouhé…
více o tomto dni
ÚTERÝ 22. 04. 2025
vodnář
Měsíc putuje ve znamení Vodnáře a je v ubývající fázi. Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Nezatěžujte nohy dlouhým chozením a stáním. Vhodný den…
více o tomto dni
STŘEDA 23. 04. 2025
vodnář
Měsíc putuje ve znamení Vodnáře a je v ubývající fázi. Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Nezatěžujte nohy dlouhým chozením a stáním. Vhodný den…
více o tomto dni
ČTVRTEK 24. 04. 2025
ryby
Měsíc putuje znamením Ryb, je v ubývající fázi. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Věnujte se…
více o tomto dni
PÁTEK 25. 04. 2025
ryby
Měsíc putuje znamením Ryb, je v ubývající fázi. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Věnujte se…
více o tomto dni

Dobrý kontakt k tématu

Karmický vztah nebo opravdová láska? Naučte se je od sebe rozeznávat

Krasny den prosim ohledne karmickeho vztahu o kterem jsem predvedcena ze existuje protoze jsem ho zazila, je...

Třinácté znamení Hadonoš: Jste narození v jiném znamení zvěrokruhu?

ja jsem hadonos, nikdy jsem se necitila jako ulitly strelec, vzdycky me to tahlo k lecitelstvi (neplest si s a...

Třinácté znamení Hadonoš: Jste narození v jiném znamení zvěrokruhu?

to jsem presne ted po precteni rekla manzelovi, celkem slusna spolecnost :)

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Rychlá a spolehlivá půjčka do 24 hodin Potřebujete spolehlivou a rychlou půjčku pro ná...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Rychlé a spolehlivé online financování Nabízím všechny typy úvěrů a investic od 20 0...

EXPRESNÍ PŮJČKY DO 30 MINUT

seriózní a rychlá nabídka půjčky Okamžité úvěrové půjčky a financování. Nabíz�...
Zobrazit všechna témata

5 chyb, kvůli kterým můžete snadno a rychle zničit váš vztah

Vztahy jsou křehké a i malá nedorozumění mohou způsobit jejich postupné rozpadání. Mnozí se však často dopouštějí chyb, které mohou mít okamžité a devastující následky. Od nedostatku komunikace po neschopnost r...

Jarní květiny ve váze: Tipy, jak je udržet krásné a čerstvé co nejdéle

Čerstvé květiny na jaře jsou symbolem ožívající přírody a radosti. Aby jejich krása vydržela co nejdéle, je důležité věnovat jim správnou péči. Poradíme vám, jak udržet čerstvé řezané květiny co nejdéle při živ...

Zelená jídla rychle a levně: Nejlepší tipy na Zelený čtvrtek

Zelený čtvrtek je skvělou příležitostí, jak se inspirovat zdravými a chutnými jídly plnými zelené barvy. Ať už se jedná o tradiční pokrmy nebo moderní variace, zelené ingredience, jako jsou špenát, brokolice, n...

Ješitnost se netýká jen mužů. Jak ovlivňuje náš život?

Tradičně je ješitnost připisována mužům, avšak velice běžně ji můžeme vídat i u ženského pohlaví. Znáte ve svém okolí někoho, kdo je ješitný? Pak možná tušíte, v čem tkví tato často negativně vnímaná povahová v...

Vzdělávání v jednotřídních školách: Proč je osobní přístup klíčem k úspěchu

Vzdělávání v jednotřídních školách přináší mnoho výhod, nejen bližší přístup učitelů k dětem, ale také jejich rozvoj a zvýšení socializace. Co konkrétně jednotřídní školy a školky nabízejí? A proč by právě toto...

Ergoterapie jako cesta k lepšímu a kvalitnějšímu životu

Už jste někdy slyšeli o ergoterapii? Je to obor, který lidem pomáhá překonávat různé zdravotní problémy, aby mohli znovu vykonávat každodenní činnosti. Ať už jde o zranění, nemoc nebo zhoršení pohybových schopn...

Bezlepkový banánový chlebíček

Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány, rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V dalším kroku pak přidejte bezlep...

Línání u psů je na jaře běžné. Kdy ale zbystřit?

S příchodem jara se chovatelé potýkají s nadměrným línáním u psů. Toto „shazování“ srsti není nic nenormálního a obvykle ustane do jednoho až dvou měsíců. Pejskové se tak zkrátka připravují na teplejší sezónu. ...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Na vlastní kůži: Hydrocolon terapie vyčistí střeva a nastartuje detoxikaci. Skutečně to funguje?

Otázka, která mi vrtala hlavou už pěknou řádku let. Ale přece si nepůjdu někam jen tak nechat vypláchnout tlusté střevo. Co když m...

Život je jako jízda na horské dráze. Jednou jsi nahoře a pak dole

Novej rok 2025 je v plnym běhu a zima ve svym středu. Zanedlouho tu bude jaro, který mám spojený s takovou pohodou - pro mě je jaro znamením nový naděje a větší energie. Zpátky ale do přítomnosti. To, co mi připravil začátek roku, jsem si ani ve snu nedokázala představit.