Připravte si lahodný dezert třeba už na dnešní odpoledne

6x rychlé letní dezerty se sezónním ovocem

Máte chuť na něco dobrého? Přitom ale osvěžujícího a lehkého, abyste si v horký letní den skutečně pochutnali? Račte si vybrat. Přichystali jsme pro vás vynikající a osvědčené letní dezerty, které vaše chuťové buňky zaručeně očarují.

Letní dezert: Borůvkové tiramisu

Přísady:

  • 4 vejce
  • 70 g krupicového cukru
  • 450 kokosové smetany
  • 150 ml silné černé kávy
  • 2 lžíce amaretta
  • 2 lžíce kakaa
  • cukrářské piškoty
  • čerstvé borůvky 
  • hobliny z bílé čokolády

Příprava:

Žloutky vyšleháme společně s cukrem do světlé pěny. Následně pak zapracujeme i kokosovou smetanu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka jej zapracujeme do kokosového krému. Uvaříme silnou kávu, necháme zchladnout a přidáme do ní amaretto. Do pohárových sklenic pak postupně vrstvíme piškoty máčené v amarettové kávě a kokosový krém. Poslední vrstvu bohatě zaprášíme kakaem, ozdobíme borůvkami a posypeme čokoládovými hoblinkami. Dezerty uložíme do lednice a necháme je pořádně zchladnout.

Letní dezert: Tartaletky s mascarpone a ovocem

Máte na zahradě spoustu čerstvého ovoce a už nevíte co s ním? Pak si připravte luxusní tartaletky s mascarpone a ovocem. Použít na ně můžete prakticky jakékoliv ovoce, které máte zrovna po ruce nebo vám uzrálo na zahradě. Tento letní dezert nejen na neděli vás rozhodně potěší.

Čtěte také:

Sezónní ovocné koláče: Zpříjemněte si léto lehkým dezertem

10 x rychlé dezerty a moučníky k odpolední kávě

Nepečené dezerty 4x jinak: Zamlsejte si s netradičními chuťovými kombinacemi

Letní dezert: Nepečený malinový cheesecake 

Přísady:

  • 200 g máslových sušenek
  • 40 g studeného másla
  • 6 plátků želatiny
  • 250 g čerstvých malin
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 380 g zakysané smetany
  • 80 g moučkového cukru
  • maliny na ozdobení

Příprava: 

Dortovou formu vymažeme lehce máslem. Sušenky rozmixujeme najemno, přidáme k nim nasekané nebo nastoruhané máslo a vytvoříme drobenku. Tu pak rovnoměrně natlačíme do formy. Plátky želatiny namočíme asi na 10 minut do misky se studenou vodou. Do kastrolu dáme maliny, přidáme dvě lžíce vody nebo malinové šťávy a přivedeme k varu. Krátce povaříme, aby se maliny rozpadly.

Pak je přepasírujeme přes síto, abychom je zbavili semínek. Šťávu vrátíme do kastrůlku, ale už ji dále nevaříme. Přidáme k ní želatinu a necháme rozpustit. Smetanu ušleháme dohladka, přidáme společně promíchaný tvaroh, zakysanou smetanu a cukr. Do směsi pak přidáme i malinovou želatinu. Krém nalijeme na sušenky a dezert necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. Před podáváním jej ozdobíme čerstvými malinami.

Snadné a rychlé dezerty s čerstvým ovocem k létu patří

Letní dezert: Zdravá tvarohová buchta na plech

Kombinace tvarohu a čerstvého ovoce je vždy úchvatná. Jestli nevíte, co třeba právě dnes naservírovat rodině po skvělém nedělním obědě, nechte se inspirovat třeba právě tímto lahodným a navíc i zdravým dezertem. Tvarohová buchta na plech je hlavně jednoduchá a rychlá.

Letní dezert: Jahodovo-čokoládová pěna

Přísady:

  • 100 g čerstvých jahod + jahody na ozdobu
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce brandy nebo kvalitního rumu
  • 80 g hořké čokolády
  • 30 ml espressa
  • 80 g másla
  • 1 špetka soli
  • čerstvá máta na ozdobu

Příprava: 

Nejprve budeme potřebovat jahodové pyré. Připravíme jej tak, že smícháme jahody a 2 lžíce cukru. Dáme je do kastrolu, mícháme a pomalu zahříváme. Jakmile se jahody rozpadnou na pyré, rozdělíme je do sklenic na pohár. Do ohnivzdorné misky vyklepneme žloutky, bílky ponecháme stranou. Přidáme 50 g cukru, brandy a nad horkou lázní šleháme tak dlouho, až krém zcela zhoustne. Pak misku vložíme do studené lázně, ideálně s ledem. A opět šleháme. Tak dlouho, dokud krém nezchladne.

Do jiné misky nalámeme čokoládu a zalijeme ji horkým espressem. Postupně rozpustíme a rozmícháme. Následně přimícháme i změklé máslo a směs spojíme žloutkovým krémem. V míse vyšleháme bílky se lžící cukru do pevného sněhu. Vmícháme do čokoládového krému. Poté rozdělíme do pohárů a uložíme alespoň na dvě hodiny do lednice. Ozdobíme čerstvými malinami a mátou. Pro efekt můžeme ještě dezert posypat moučkovým cukrem.

Letní dezert: Bezlepkový nepečený dort s ovocem a řeckým jogurtem

Jednoduchý, rychle hotový a hlavně extrémně zdravý (nejen letní) dezert. Je vhodný pro bezlepkáře i vegetariáni. Vegani mohou využít místo klasického řeckého jogurtu veganskou verzi této ingredience. Uvidíte, že vám zachutná. A rychle se po něm zapráší!

Autor článku: Monika Poledníková



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Lunární kalendář

ÚTERÝ 16. 07. 2024
štír
Měsíc putuje znamením Štíra, je v přibývající fázi. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte…
více o tomto dni
STŘEDA 17. 07. 2024
štír
Měsíc putuje znamením Štíra, je v přibývající fázi. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte…
více o tomto dni
ČTVRTEK 18. 07. 2024
střelec
Měsíc putuje ve znamení Střelce, je v přibývající fázi. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte, kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž…
více o tomto dni
PÁTEK 19. 07. 2024
střelec
Měsíc putuje ve znamení Střelce, je v přibývající fázi. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte, kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž…
více o tomto dni
SOBOTA 20. 07. 2024
kozoroh
Měsíc putuje znamením Kozoroha a je v přibývající fázi. Kozoroh má vliv na pleť a nehty, ale působí také na kolena, kyčle a klouby. Nepodnikejte dnes…
více o tomto dni
NEDĚLE 21. 07. 2024
kozoroh
Měsíc putuje znamením Kozoroha, dnes je úplněk. Kozoroh má vliv na pleť a nehty, ale působí také na kolena, kyčle a klouby. Nepodnikejte dnes dlouhé…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 22. 07. 2024
vodnář
Měsíc putuje ve znamení Vodnáře a je v ubývající fázi. Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Nezatěžujte nohy dlouhým chozením a stáním. Vhodný den…
více o tomto dni

Posmrtný život: Co je po smrti? Odchází naše duše skutečně do věčné blaženosti?

Se schizofrenií nejsem v životě spokojený a štastný, žiju v neustálích obavách, ve strachu a v neduvěře k sobě...

Váhy – Horoskop 2024

Dobry den, rada čtu horoskopy ale tech reklam co tam skáče neustále ,clovek se nemuze soustředit a nastvane je...

Nuda pláže v Česku - máme pro vás přehledný seznam nuda pláží podle 14 krajů 

A co Jindřiš nedaleko Jindřichova Hradce.. Malé ale hezké koupání, čistá voda...😎

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Umělé oplodnění

Ahoj, chápu, že rozhodnutí hledat pomoc s reprodukcí může být emocionálně náročné. ...

Přrodní látky na zvýšený cholesterol

Ahoj, taky sem mel problemy s vysokym cholesterolem. Kamarad mi doporučil fermentovanou ryzi, ...
Zobrazit všechna témata

Proteiny pod lupou: Které jsou šetrné k vašemu tělu a na co dát pozor?

Proteiny neboli bílkoviny hrají zásadní roli při růstu a výživě svalů a lidské tělo se bez nich neobejde. Ačkoli je získáváme přirozenou cestou z živočišné a rostlinné stravy, sportovci a lidé bojující s nadváh...

Překladač s umělou inteligencí poskytne kvalitnější překlady

Bojujete občas s jazykem? Nejste si jistí v kramflecích v angličtině, nebo se sem tam setkáváte s obsahem v jiných jazycích, kterými nemluvíte? Je to běžné, překladač skoro denně používá drtivá většina lidí. Do...

Čerstvé zelené fazolky: Výživný balzám pro tělo i potěšení pro chuťové buňky

Fazolky bez chuti v podivné omáčce si ze školní jídelny pamatuje každý. A bohužel mnohým při této vzpomínce ještě dnes naskakuje husí kůže. Ovšem čerstvé zelené fazolky připravené skutečně dobře a kvalitně, jso...

Čínský horoskop 2025 – Rok Hada

Čínský horoskop 2025 je poměrně přísný. Bedlivě nás bude sledovat a okamžitě bude odměňovat ty, kteří se na všechno pečlivě připravují, plánují, promýšlí a jsou poctiví. Naopak potrestá ty, kteří se jen vezou n...

Zlomeniny pánve

Pletenec pánevní je označení pro anatomickou strukturu prstencovitého tvaru, která leží na bázi páteře. Kost pánevní je párová a srůstá ve stydké oblasti. Kost je plochá a vznikla srůstem kostí kyčelní, sedací ...

Bezlepkový banánový chlebíček

Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány, rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V dalším kroku pak přidejte bezlep...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Nová etapa života začíná... aneb Znovu a lépe

Taky jste v životě někdy udělali věci, na který nejste zrovna pyšný? Já mnohokrát. Ale vždycky jsem se z nich snažila ponaučit. A právě teď skončila jedna etapa, která mě celý tři roky tížila. Nebudu zastírat skutečnosti, protože můj příběh může třeba někoho inspirovat k tomu, žít líp a vyvarovat se stejným chybám. Co mě tedy posunulo dál?