Domácí cibulová tinktura
- velká cibule
- vysokoprocentní alkohol
Cibulová tinktura - recept
Cibuli si nakrájíme na drobné kousky a vložíme do uzavíratelné nádoby. Zalijeme čirým alkoholem tak, aby byla cibule úplně ponořená. Necháme 3 týdny macerovat a každý den protřepeme. Poté tekutinu slijeme a cibulovou tinkturu užíváme po kapkách například při nachlazení.
Cibulová tinktura - léčivé účinky
Cibule tvoří základ mnoha pokrmů, které běžně konzumujeme. Také se používá v nejrůznějších světových kuchyních, a proto ji není třeba dlouze vysvětlovat. Cibulová tinktura (i samozřejmě samotná cibule) výborně funguje proti kašli a nachlazení. Dále zlepšuje trávení a pomáhá čistit střeva a žaludek. Zkrátka je to všelék, který můžeme konzumovat čerstvý i upravený.
Diskuse k článku