Pivovar Kamenice nad Lipou: skvělé pivo i nezapomenutelné pivní zážitky
Pivo se v Kamenici nad Lipou vařilo již od 15. století. Na více než pětisetletou tradici navázala v roce 2016 společnost Pivovar Kamenice s. r. o. v čele s panem Milanem Houškou s odvážným projektem kompletní obnovy pivovarského provozu. Dnešní Pivovar Kamenice je místo se svěží, ale přitom citlivě zachovanou původní pivovarskou architekturou, kde můžete očekávat nejen široký výběr skvělých piv a pivních speciálů.
Pivovar Kamenice láká na zlatavý mok, skvělou gastronomii v místní pivnici, ale také na nezapomenutelné zážitky. Ať už vyrazíte s partou přátel, kolegy nebo pozvete obchodní partnery na nevšední exkurzi, vždy se můžete těšit na perfektní servis a spoustu zábavy. Zúčastnit se můžete komentované prohlídky malého a velkého pivovaru, kde se dozvíte něco z barvité historie kamenického pivovaru, zajímavosti o pivě a technologii vaření. Pro zájemce je připravena také ochutnávka piv dle aktuálního výběru. Exkurze je možná po předchozí domluvě a za 1 osobu zde zaplatíte pouhých 200 Kč.
Jedinečný pivní zážitek
Perfektní příležitostí, jak zažít pivovarský provoz na vlastní kůži, je zážitkový workshop Vaření piva se sládkem. Účastníci jednodenního naučně degustačního workshopu stráví den v pivovaru a vyzkouší si vaření piva přímo s místním sládkem. Prohlédnete si celý pivovar, seznámíte se s technologií vaření piva a také zásadními momenty z historie kamenického pivovaru. Aktivně se zúčastníte výroby piva pod vedením zkušeného odborníka, dozvíte se vše o zařízení a potřebných ingrediencích k výrobě piva. Samozřejmostí je ochutnávka všech aktuálně navařených piv, skvělý oběd v místní pivnici a také večeře formou rautu. Bonusem je neomezená konzumace piva po celý den v ceně workshopu.
Účastníci kurzu si odnesou na památku certifikát od sládka, půllitr s logem pivovaru, pivní tácek, spoustu nových poznatků a den plný jedinečných zážitků. Workshop můžete také věnovat jako originální dárek formou voucheru, který má platnost až jeden rok od vydání.
Diskuse k článku