Krémy do vánočního cukroví: Nejlepší máslový, čokoládový i ořechový krém
K Vánocům neodmyslitelně patří linecké cukroví, vanilkové rohlíčky, perníčky a jiné vánoční cukroví. Žádná hospodyňka navíc rozhodně nevynechá také nějaké to vánoční cukroví s lahodným krémem. Jaké krémy do vánočního cukroví zvolit, aby si na nich všichni pochutnali? Vyzkoušejte máslovou klasiku, ale také krém čokoládový nebo oříškový.
Vánoční cukroví - nejlepší recepty: Vedou u vás vanilkové rohlíčky, vánoční perníčky nebo linecké?
Krémy do vánočního cukroví chtějí kvalitní suroviny a čas
Patříte k těm, kteří se do přípravy krémů radši moc nepouští, protože jim to přijde náročné? Nebojte se, umíchat skvělý krém není až taková věda, jak se to může na první pohled zdát. Stačí kvalitní suroviny, které si nachystejte hodinu před samotnou přípravou krému, aby měly pokojovou teplotu. Bude se vám s nimi dobře pracovat, pěkně se spojí a krém se zaručeně povede. Krémem můžete naplnit například lahodné tradiční vánoční cukroví nebo zahraniční vánoční cukroví.
Potřebovat budete ještě trpělivost – na vyšlehání krému si zkrátka musíte dát záležet a bude to chvíli trvat. Za ten výsledek to ale rozhodně stojí.
Recepty na krémy do vánočního cukroví – najděte si ten svůj
Existuje nespočet druhů krémů a také řada různých receptů. Dost možná máte nějaký po mamince nebo babičce, na který nedáte dopustit. Pokud ale ne, nebo pokud chcete vyzkoušet něco jiného, s krémy do vánočního cukroví vám rádi pomůžeme.
Máslový krém – klasika všech klasik
Univerzálním krémem, který můžete použít do různých druhů cukroví i jako základ pro jiné krémy, je bezesporu ten máslový. Buď jej necháte jen tak obyčejný, ale dobrý máslový, nebo do něj můžete přidat vanilku, mandle či jiné ořechy, čokoládu nebo třeba rum. Fantazii se meze nekladou a máslový krém může mít nespočet variací, které budou slušet nejedné vánoční dobrotě. Vyzkoušejte také jednoduchý máslový krém s pudinkem.
Co budete na máslový krém do vánočního cukroví potřebovat?
- 250 g másla
- 1 vejce
- 5 lžic moučkového cukru
Máslový krém do vánočního cukroví – příprava
- Do misky dejte vejce s cukrem a ve vodní lázni šlehejte, dokud směs nezhoustne.
- Změklé máslo vyšlehejte do pěny a postupně do něj opatrně zamíchávejte směs vejce s cukrem.
- Vše vyšlehejte dohladka.
- Máslový krém do vánočního cukroví se vám bude v kuchyni náramně hodit – snadno z něj totiž přidáním některé další ingredience vytvoříte jiný krém, třeba čokoládový nebo oříškový nebo jakýkoliv jiný.
Čokoládový krém ze šlehačky - pařížská šlehačka
Máslovým krémům příliš neholdujete? Pak můžete zkusit čokoládový krém v jiné podobě – z tvarohu, mascarpone nebo třeba šlehačky.
Na šlehačkový čokoládový krém do vánočního cukroví budete potřebovat:
- 240 ml smetany ke šlehání
- 100 g čokolády
- 2 lžíce moučkového cukru
- Čokoládu (ideálně hořkou s vysokým podílem kakaa) rozlámejte na malé kousky.
- Smetanu smíchejte s cukrem a dejte vařit.
- Jakmile začne směs vřít, rozpusťte v ní čokoládu.
- Směs dejte vychladnout a následně na několik hodin do lednice.
- Poté vyšlehejte do hustého krému.
Čokoládový krém do vánočního cukroví
Pokud máte rádi čokoládové cukroví, případně různá kokosová nebo kávová těsta, na jejich slepování vám skvěle poslouží právě čokoládový krém. Jeho základem může být krém máslový, do kterého navíc přidáte kakao nebo lépe čokoládu, svůj krém si ale můžete ještě vylepšit.
Na čokoládový krém do vánočního cukroví budete potřebovat:
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 60 g nastrouhané čokolády
- vanilkový cukr
- žloutek
- trochu mléka
- hladká mouka
Čokoládový krém do vánočního cukroví – příprava
- Mléko v kastrůlku smíchejte s moukou a pomalu přiveďte k varu, za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
- Nechte vychladnout a mezitím si změklé máslo utřete do pěny s cukry a žloutkem.
- Po lžících vmíchejte mléčnou kaši a přidejte nastrouhanou čokoládu.
- Vše utřete pořádně dohladka, pomoct si můžete elektrickým šlehačem.
- Čokoládový krém do vánočního cukroví musí být hladký, dobře vyšlehaný a hlavně tuhý, aby se vám neroztékal.
Bez ořechového krému se neobejdete
Vánoční cukroví nazývané ořechy patří v mnoha rodinách k naprostému základu, bez kterého se svátky neobejdou. Pokud ořechy máte v oblibě, na jejich přípravu budete potřebovat i výborný ořechový krém. Využijete ho však i na slepování jiných druhů cukroví.
Co budete na ořechový krém do vánočního cukroví potřebovat?
- 250 g másla
- 200 ml mléka
- 200 g moučkového cukru
- vanilkový cukr
- 10 lžic mletých ořechů (vlašských nebo lískových, podle chuti)
- lžíci polohrubé mouky
Ořechový krém do vánočního cukroví – příprava
- Mouku rozmíchejte v mléce, přiveďte k varu a vařte, dokud vám nevznikne hustá kaše, kterou nechte vychladnout.
- V misce utřete do pěny změklé máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem.
- Po lžících přidávejte vychladlou kaši a třete, aby se vám nevytvořily v krému hrudky.
- Chce to opravdu důkladnou práci, na pomoc si můžete přizvat také elektrický šlehač.
- Do krému pak vmíchejte vlašské či jiné ořechy a máte hotovo.
Krémy plňte a slepujte vánoční cukroví dle svého výběru, poté nechte ztuhnout a můžete si začít pochutnávat. Které krémy do vánočního cukroví jsou vašimi favority?
Diskuse k článku